Microsoft intra in industria legala cu marijuana, cu softuri de management al comertului

Microsoft a incheiat un parteneriat cu compania KIND Financial pentru furnizarea de software autoritatilor statale si locale americane, destinat managementului comertului si distributiei legale de canabis, la doar trei zile dupa ce a convenit preluarea LinkedIn intr-o tranzactie record de 26 de miliarde de dolari, relateaza MarketWatch.

Acordul face din Microsoft una dintre primele companii mari din industria tehnologiei si una dintre primele companii majore tranzactionate la bursa care recunoaste legalizarea rapida a marijuanei, folosirea acesteia in scop recreativ fiind deja legalizata in Alaska, Colorado, Oregon, Washington si Washington D.C., un vot in acest sens urmand sa aiba loc in curand in alte cinci state mari, inclusiv in California, potrivit News.ro.

Brandurile majore au pastrat tacerea in acest subiect controversat, dar tot mai multe au inceput sa isi arate sprijinul, pe masura ce marijuana devine acceptata. In luna mai, Walgreens Boots Alliance a postat pe blog un studiu care a aratat beneficiile aduse de folosirea marijuanei in scop medical, care este legala in prezent in 24 de state. Industria marijuanei este de asteptat sa creasca puternic in anii urmatori.

Potrivit companiei de cercetare a pietei ArcView Market Research, vanzarile legale de marijuana ar urma sa atinga 6,7 miliarde de dolari in 2016, comparativ cu 5,4 miliarde de dolari anul trecut. KIND Financial foloseste platforma cloud a Microsoft pentru a-si oferi serviciile agentiilor guvernamentale.

Potrivit Marijuana.com, o echipa a Microsoft va ajuta clientii in domeniul reglementarilor si al legilor, in paralel cu administrarea tehnica a comertului legal cu canabis, contribuind la prevenirea intrarii pe piata neagra a produsului. Un purtator de cuvant al Microsoft a spus ca grupul ”sustine activitatile guvernului de reglementare si monitorizare a substantelor controlate, de la reglementarea de catre Departamentul de Justitie a tutunului si a armelor de foc si pana la reglementarea de catre statele federale a canabisului legal.

Citeste si:
De ce nu vrea Bill Gates să investească în Bitcoin
De ce nu vrea Bill Gates să...

Marijuana este inca ilegala la nivel federal, complicand dezvoltarea sectorului, intrucat bancile asigurate la nivel federal sunt reticente sa faca afaceri cu companii care cultiva sau distribuie marijuana. Multe state nu au inca reglementari pentru permiterea folosirii de marijuana. Luna trecuta, Nasdaq a respins listarea MassRoots, explicand ca producatorul de canabis ar putea fi vazut ca ajuta la distribuirea unei substante ilegale.

Sursa foto: West Midlands Police / Flickr

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri