Elon Musk a reușit oficial să cumpere Twitter, într-o tranzacție care se ridică la 44 de miliarde de dolari. Deși a fost acuzat de mulți pentru decizia sa, există și lecții pe care managerii și directorii le pot deprinde din practicile agresive și neortodoxe ale noului proprietar Twitter. Pentru liderii rețelei sociale a fost unde adevărat montagne russe de discuții și consultări cu privire la această tranzacție, pentru care Elon Musk a făcut presiuni.

„Această preluare este tipică pentru Elon. Îi place să își pună pielea în joc sau dacă nu pielei, cu siguranță banii și efortul intelectual”, a spus Anna Crowley Redding, autoarea cărții „Elon Musk: A Mission to Save the World”.

CEO-ul Tesla și SpaceX a postat pe Twitter la mijlocul lunii aprilie un dosar care conținea o ofertă nesolicitată de cumpărare a Twitter pentru 43 de miliarde de dolari, a sugerat o ofertă de licitație într-o postare criptică, apoi a dezvăluit într-un alt dosar că a aliniat 46,5 miliarde de dolari pentru a finaliza tranzacția.

Elon MuskSursa foto: Shutterstock

Twitter va fi achiziționat de o entitate deținută în totalitate de Musk pentru 54,20 de dolari pe acțiune în numerar, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 44 de miliarde de dolari. Această preluare considerată a fi una tipică lui Elon Musk și specifică modului în care el lucrează și relaționează, scrie Business Insider.

De la reimaginarea industriei auto și încercarea de a coloniza Marte până la încălcarea legilor guvernamentale și postările extrem de neobișnuite pe Twitter, Elon Musk manifestă un dispreț total față de convenții și de regulile bine împământenite. Astfel, fiind interesat de schimbarea lumii rețelelor sociale, miliardarul a decis să se implice chiar el într-o astfel de rețea, cum este Twitter, pe care a cumpărat-o recent.

Sfidarea lui față de status quo-ul, împreună cu alte atribute cheie, cum ar fi capacitatea sa de a-și vinde viziunea și de a rezolva problemele în moduri inovatoare, oferă lecții pentru alți manageri și directori generali, susțin experții în leadership.

În același timp, sinceritatea crudă a lui Musk și modul său abraziv de a trata oamenii rămân în picioare drept povești de „așa nu”.

Este atât șocant, dar atât de clasic și specific Elon Musk. Atitudinea sa reflectă încrederea lui extremă în sine, că poate face afacerile să funcționeze acolo unde alții eșuează”, a spus David Yoffie, profesor la Harvard Business School.

Iată câteva sfaturi pe care liderii le-ar putea învăța de la Elon Musk:

Citește și: Bezos, teorie conspirativă: China ar obține control asupra Twitter odată ce compania va ajunge la Musk

Îndreaptă-ți privirea mai mult către viziunea pe care o ai

Musk, în vârstă de 50 de ani, are o capacitate ciudată de a atrage consumatori, investitori și angajați în spatele misiunii sale, spun experții. Secretul său este că exploatează dorința oamenilor de inspirație, un aspect pe care publicul larg îl caută din ce în ce mai mult la cei care conduc afaceri.

Exemplul 1: Elon Musk a reușit să obțină în mod continuu miliarde de finanțare, chiar dacă Tesla nu a avut niciodată profit pe tot parcursul anului, în 2021.

Exemplul 2: Elon Musk continuă să obțină sprijin la nivel global pentru SpaceX, în ciuda numeroaselor explozii.

El nu vinde doar companii, el vinde răspunsuri la marile probleme care cântăresc viitorul umanității, a spus Crowley Redding.

Tesla a fost răspunsul lui Elon Musk la înțărcarea lumii fără gaz și a combinat transportul ecologic cu luxul. SpaceX își propune să asigure viitorul umanității prin colonizarea spațiului, o sarcina despre care se consideră de obicei că ar trebui să fie în apanajul exclusiv al unui guvern.

Acum promite o nouă eră pentru libertatea de exprimare și conectivitate. „Twitter are un potențial extraordinar. Eu îl voi debloca”, a spus Musk într-o scrisoare adresată conducerii companiei.

„Este un expert în definirea misiunii, comunicarea misiunii și determinarea angajaților săi să accepte acea misiune”, a spus Crowley Redding.

Recomandările pentru directori executivi și lideri aspiranți este să „profite de viziunea lor”, în timp ce scopul trebuie să fie unul clar pentru toate părțile interesate cu privire la acesta, a declarat Vitaliy Katsenelson, CEO al firmei de investiții IMA din Denver.

„Este cel mai vizionar CEO de pe planetă astăzi. A inspirat suficientă încredere că poate face în cele din urmă lucrurile în care se angajează. Acesta este ceea ce dă piețelor de capital permisiunea de a urmări aceste obiective pe termen lung”, a mai spus profesorul de la Harvard Business School.

Privește lucrurile dintr-o perspectivă diferită

În inginerie și fizică, există un mod de gândire numit „gândirea de la primele principii”, iar Musk a atribuit succesul său acestor lucruri. Gândirea de la primele principii este, în esență, o analiză a modului în care rezolvi o anumită problemă dacă ești un extraterestru care nu a văzut sau auzit niciodată de problemă înainte. Nu te gândiți la modul în care s-au făcut lucrurile în trecut și respinge orice presupunere anterioară, astfel încât să poți începe din nou.

Fii autentic, dar până la un punct

Musk a făcut lucruri pentru care majoritatea liderilor de afaceri ar fi concediați, unele mai serioase decât altele. A fumat marijuana în timp ce înregistra un podcast cu Joe Rogan. În același an, Elon Musk a fost dat în judecată pentru defăimare după ce a spus că un speolog britanic, care a participat la operaţiunea de salvare a unor tineri thailandezi rămaşi captivi într-o peşteră inundată în vara lui 2018, este „pedofil”. Ulterior și-a cerut scuze pentru gestul său.

„Există, în mod cert lucruri pe care el le face, dar pe care nimeni nu ar trebui să le replice în carieră” a spus Higgins.

Însă ce îl face pe Musk atât de captivant este autenticitatea lui, a spus Crowley Redding. Musk și-a construit o reputație de a fi el însuși, fătă ziduri, paravane și fără scuze, ceva ce puțini directori executivi conștienți de imagine îl pot realiza. Un exemplu elocvent aici este că în interviurile pe care fondatorul Tesla le acordă, răspunsurile nu par să fie scrise de dinainte sau regizate.

De asemenea, specialistul a mai remarcat că directorii executivi nu ar trebui să reproducă unele dintre lucrurile obraznice pe care le-a spus și făcut Musk (cum ar fi recentul său tweet în care îl compară pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates cu un bărbat însărcinat), dar spune că unor lideri nu le-ar strica să fie puțini mai deschiși, pentru a se putea identifica mai ușor după în mulțime și în fața competiției.

„Directorii executivi se concentrează adesea pe proiectarea încrederii, perfecțiunii și echilibrului în detrimentul identificării problemei pe care încearcă să o rezolve și să lucreze pentru a rezolva problema. Elon nu este preocupat de oamenii care cred că este perfect”, a spus Crowley Redding.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri