Twitter a anunțat oficial că a acceptat oferta lui Elon Musk de a cumpăra compania, valoarea tranzacției fiind estimată la 44 de miliarde de dolari, relatează BusinessInsider.

Cele două părți s-au întâlnit duminică, după ce directorii Twitter au ales să reexamineze oferta inițială a lui Musk, au raportat mai multe puncte de vânzare, după ce acesta a asigurat o finanțare de aproximativ 46 de miliarde de dolari pentru a susține acordul.

Consiliul de administrație al Twitter a rezistat inițial încercării lui Musk de a cumpăra compania. A pus o apărare „pastilă otrăvitoare” pentru a bloca tentativele de preluare ostilă după ce Musk și-a respins oferta pentru un loc în consiliu în schimbul limitării investiției sale maxime.

Acordul este de așteptat să se încheie în 2022, în așteptarea aprobării de către acționari și a altor aprobări de reglementare, a spus Twitter.

Anunțând achiziția, Musk a spus că dorește „să facă Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, creând algoritmi open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii”.

Retail jobs

La 44 de miliarde de dolari, sau 54,20 de dolari pe acțiune, Musk a plătit o „primă de 38% față de prețul de închidere al acțiunilor Twitter la 1 aprilie 2022”, conform condițiilor acordului. Twitter nu s-a tranzacționat la 54,20 dolari din noiembrie 2021.

După ce Musk a dezvăluit o acțiune de 9% în Twitter la începutul lunii aprilie, prețul acțiunilor Twitter a crescut de la aproximativ 40 de dolari pe acțiune la peste 50 de dolari pe acțiune. Prețul a crescut din nou luni, când a început să circule vestea că consiliul de administrație al Twitter va accepta oferta lui Musk, înainte de a fi oprit luni după-amiază înainte de anunțul oficial de achiziție.

Cu câteva ore înaintea anunțului oficial, Elon Musk a postat un tweet misterios pe contul său personal de Twitter, care pare să sugereze că ar fi ajuns la o înțelegere cu rețeaua de socializare pe care urmează să o preia pentru 43 de miliarde de dolari, în timp ce surse din piață spun că un anunț oficial ar putea fi făcut la finele ședinței de tranzacționare de pe bursa americană.

Citeste si:
Twitter va readuce la viață conturile suspendate în trecut. Anunțul...
Twitter va readuce la viață...

„Sper ca și criticii mei cei mai aprigi să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare”, scrie Musk în mesajul său, indicând deja încheierea unei înțelegeri cu Twitter.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri F