Elon Musk a postat un tweet misterios pe contul său personal de Twitter, care pare să sugereze că ar fi ajuns la o înțelegere cu rețeaua de socializare pe care urmează să o preia pentru 43 de miliarde de dolari, în timp ce surse din piață spun că un anunț oficial ar putea fi făcut la finele ședinței de tranzacționare de pe bursa americană.

Twitter ar putea anunța în cursul zilei de luni acordul pentru vânzarea la 54,2 dolari per acțiune, după ce consiliul său de administrație se întâlnește pentru a recomanda tranzacția acționarilor Twitter, spune sursa. Posibilitatea ca înțelegerea să cadă în ultimul minut este mereu prezentă, susține surse citat de CNBC.

Totodată, mesajul lui Elon Musk a fost preluat rapid de urmăritorii lui, care au început să-l felicite, printre cei mai vocali fiind și admiratorii lui Trump, aceștia cerându-i să-i reactiveze contul fostului președinte american.

Posibilitatea ca înțelegerea să cadă în ultimul minut este mereu prezentă, susțin surse citate de CNBC.

Membrii Consiliului Director al companiei de social media s-au întâlnit pe 24 aprilie pentru a discuta despre propunerea lui Musk, potrivit unor surse CNBC. În plus, se pare că Twitter analizează și alte oferte de preluare primite și ar putea reveni cu un răspuns cel mai devreme pe 28 aprilie, când ar urma să anunțe rezultatele financiare.

Și The Wall Street Journal nota că cele două părți sunt în discuții, iar Twitter ar vrea să negocieze mai mult propunerea de 43 de miliarde de dolari a lui Musk.

Potrivit aceluiași cotidian, reprezentanții Twitter lucrează asupra calculului propriei valori. În plus, executivul companiei vrea și asigurări în cazuul în care conducerea lui Musk va duce Twitter în pragul colapsului.

Musk a spus că nu își va schimba oferta inițială.

Anterior acestei știri, moneda virtuală dogecoin a crescut cu peste la 9%, după ce au apărut știrile că Elon Musk și Twitter ar fi aproape de a ajunge la un acord în ceea ce privește preluarea companiei de către cel mai bogat om al planetei, relatează BusinessInsider.

Musk, unul dintre cei mai mari promoteri ai criptomonedei care a luat naștere în urma unei glume pe internet, împingându-i adesea prețul mai sus doar cu un tweet, dar acum, când se speculează că preluarea Twitter va include planuri de a integra dogecoin în platformă într-un fel, au făcut ca moneda virtuală să se scumpească brusc.

Musk sugerat anterior o posibilă integrare dogecoin-Twitter cu scopul de a plăti Twitter Blue, serviciul de abonament al platformei, folosind cripto. De asemenea, Musk a postat pe Twitter că lucrează cu echipa Dogecoin pentru a îmbunătăți eficiența sistemului.

În urma acestor speculați, dogecoin a variat în jurul valorii de 0,14 dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri