Într-o ședință susținută la sediul Twitter din San Francisco, acționarii companiei au luat decizia de a aproba vânzarea cunoscutei platforme de socializare contra sumei de 44 de milioane de dolari către Elon Musk, în urma unei videoconferințe în care au fost prezenți și alți investitori.

Această decizie vine în contextul unei perioade neclare în ce privește achiziționarea Twitter de către Elon Musk, acesta angajându-se chiar într-o luptă juridică cu acționarii companiei după ce a ridicat problema numeroaselor conturi false pe care platforma le-ar găzdui.

Cel mai recent, fondatorul Tesla a primit o lovitură importantă în procesul intentat de companie în luna iulie a acestui an, judecătoarea care instrumentează cauza dispunând ca toate mesajele ori discuțiile purtate de Elon Musk cu terțe părți pe marginea achiziției Twitter să poată fi reținute, urmând să devină probe în acest caz.

Un efect direct și imediat al faptului că acționariatul Twitter a decis vânzarea platformei către Elon Musk este acela că acesta din urmă ar putea fi forțat, pe căi legale, să cumpere compania, notează BBC.

Un eveniment important a avut loc recent în acest sens chiar în senatul american, fostul director pentru securitate al Twitter, acum devenit informator (whistleblower, n.r.), Peter Zatko, declarând faptul că cei care conduc platforma de socializare au ales în mod conștient să inducă publicul în eroare în privința problemelor de securitate pe care le prezintă Twitter, după cum arată New York Times.

Un alt aspect interesant este și faptul că valoarea Twitter este estimată a fi la acest moment de 32 de milioane de dolari, mult sub oferta de 44 de milioane de dolari făcută de Musk.

Următorul termen în procesul dintre Twitter și Elon Musk va avea loc în octombrie, moment în care judecătorul ar putea decide dacă fondatorul Tesla trebuie să cumpere sau nu compania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri