Lupta juridică a lui Elon Musk cu Twitter, în procesul cu o miză de 44 miliarde de dolari, tocmai a primit o lovitură importantă, în urma ultimei decizii luate de judecătoarea care se ocupă de acest caz, relatează BusinessInsider.

Judecătoarea Kathaleen St. Jude McCormick l-a criticat dur pe Elon Musk pentru că nu a predat toate textele relevante care au fost solicitate în timpul pregătirii disputei legale cu Twitter.

„Terții au produs mesaje text cu Musk pe care Musk însuși nu le-a produs, iar producția proprie de mesaje text a lui Musk (care ar trebui să se regăsească în documentație - n.r.) a relevat deficiențe flagrante”, a spus McCormick.

Cu alte cuvinte, judecătoare vrea să vadă toate mesajele care ar putea clarifica situația și care ar putea fi reținute de Elon Musk, suspiciunea fiind aceea că mesajele nu ar fi favorabile cauzei excentricului miliardar.

Citește și: Musk, lovitură pentru Twitter | A convins o judecătoare să accepte o solicitare pe care o catalogase „absurdă”

McCormick a dat un exemplu de mesaje pe care Twitter le-a obținut de la un terț, Robert Steel, un bancher de investiții, în care părea să fie în conversație cu Elon Musk. În mesaj, Steel i-a pus o întrebare lui Musk, iar în urma răspunsului miliardarului, bancherul a răspuns: „Ok, am înțeles”.

„Presupunând că răspunsul lui Musk nu a fost unul telepatic, ne-am aștepta ca evidența acestor mesaje să se regăsească în documentația produsă de către inculpați”, a spus judecătoarea McCormick.

De asemenea, Kathaleen St. Jude McCormick a acuzat echipa lui Elon Musk că este deficitară și lentă în a produce o listă de oameni care cunosc mai multe detalii legate de înțelegere. Judecătoare a spus că eforturile echipei lui Musk de a identifica părțile implicate în înțelegere au fost „suboptime”.

Cu alte cuvinte, judecătoarea sugerează că Elon Musk și ai lui nu indică martori relevanți și importanți care pot face lumină în această dispută legală.

Astfel, judecătoarea McCormick a acceptat o solicitare venită din partea celor de la Twitter de a obține mesajele trimise atât de Musk, cât și de Jared Birchall, cel care conduce biroul de familie al lui Musk.

Citeste si:
"Ofensiva TikTok". Cum îi ajută pe soldații Kievului cea mai...
Ucraina, angajată în...

Citește și: Elon Musk cere amânarea procesului cu Twitter pentru luna noiembrie

Mai mult, judecătoare a refuzat o cerere din partea echipei juridice a lui Musk de a amâna procesul, dar i-a permis să adauge acuzațiile lui Peiter Zatko în cazul său. Zatko, fostul șef al securității cibernetice al Twitter, a depus o plângere, susținând, printre alte afirmații, că Twitter l-a mințit pe Musk cu privire la numărul de roboți de pe platforma sa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri