Echipa de avocați a lui Elon Musk a obținut o victorie în duelul juridic cu o miză de 44 de miliarde de dolari împotriva celor de la Twitter, după ce judecătoarea i-a acceptat o solicitarea excentricului miliardar pe care a catalogat-o ca fiind „profund absurdă”.

Judecătoarea Kathleen McCormick din Delaware a dispus un ordin judecătoresc către Twitter să predea unele date suplimentare cerute de miliardar. În urma acestui ordin, Twitter trebuie să ofere echipei juridice a lui Musk informații despre alte 9.000 de conturi Twitter, relatează BusinessInsider.

Oamenii din tabăra lui Musk susțin că aceste conturi ar fi ascunse de Twitter pentru justifica afirmația rețelei de socializare că ponderea conturilor de spam este mică de 5% din totalul de conturile considerate monetizabile. Astfel de conturi sunt adesea denumite „boți” și sunt de obicei cele care promovează escrocherii sau sunt operate în alte scopuri.

Citește și: Twitter nu i-a oferit lui Musk toate datele rețelei de teamă să nu le fure și să creeze propria aplicație

Inițial, judecătoarea McCormick a catalogat această solicitare ca fiind „profund absurd”, menționând că Twitter a fost deja de acord să producă „o cantitate enormă de informații” pe care să i-o predea lui Musk.

Nimeni întreg la minte nu a încercat vreodată să întreprindă un asemenea efort”, a spus ea.

Trebuie luat în calcul că această solicitare vine din partea lui Elon Musk, recunoscut pentru excentricitatea sa.

Judecătoare a mai spus că o astfel solicitare ar însemna „trilioane și trilioane de date” care trebuie colectate și predate.

Compania i-a oferit anterior lui Musk acces la informații legate de conturile de utilizator, împreună cu acces la alte tipuri de date.

Nu ar fi prima victorie pentru Elon Musk și echipa lui juridică. Aceștia au obținut din partea instanței și un ordin prin care să fie furnizate informații și corespondențele dintre directori și angajați ai Twitter.

Cei de la Twitter continuă să spună că se tem că, analizând atât de multe date, Elon Musk ar urmări să-și construiască o aplicație concurență, folosindu-se de ce poate învăța din datele respective.

În timp ce oficialii Twitter a refuzat să comenteze situația, Alex Spiro, un avocat important din echipa lui Musk, a declarat că așteptă „cu nerăbdare” să analizeze datele pe care Twitter le ascunde de multe luni.

În lupta sa cu Twitter, Musk a spus că platforma induce, în mod intenționat, în eroare investitorii cu privire la perspectivele companiei printr-o „contorizare eronată” a numărului de conturi de spam din platformă.

Twitter a afirmat că plângerile lui Musk sunt doar o scuză pentru el să renunțe la tranzacție, care a devenit mai puțin atractivă pentru el din punct de vedere financiar, pe măsură ce bursa a luat o întorsătură descendentă. Twitter îl dă în judecată pentru a-l forța să cumpere compania la prețul convenit.

Citește și: Elon Musk e supărat pe Twitter că se grăbește să îl aducă în instanță

Judecătoare nu a fost de acord chiar cu toate solicitările lui Musk

De menționat și că, judecătoarea Kathleen McCormick s-a pronunțat împotriva altor două solicitări din partea echipei lui Musk.

Prima este legată de protejarea identității analiștilor de date folosiți de excentricul miliardar în a analiza datele furnizate anterior de către Twitter, spunând că este important pentru proces ca aceștia să fie cunoscuți.

Cealaltă solicitare a lui Musk viza de generarea unor date suplimentare din partea platformei de socializare, dar judecătoarea a motivat respingerea ei prin faptul că Twitter este deja forțată să genereze un volum uriaș de informații, iar orice altă solicitare de acest gen ar fi o povară nejustificată.

Cele două echipe de avocați încearcă pe cât posibil să-și pregătească terenul cât mai bine, pentru procesul care se va întinde pe cinci zile în luna octombrie și care va avea loc în Delaware.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri