Contraprocesul de 164 de pagini depus în mod confidențial de Elon Musk împotriva Twitter este plin de acuzații cu privire la validitatea afirmațiilor formulate de rețeaua socială, împotriva miliardarului.

Acest contraproces nu reprezintă nimic altceva decât o altă escaladare a conflictului declanșat de Elon Musk, după ce acesta a declarat că nu se mai arată disponibil să cumpere Twitter, conform înțelegerii încheiate, în schimbul a 44 de miliarde de dolari.

De ce crede Elon Musk că Twitter pune la cale „o schemă” pentru a induce în eroare investitorii

Procesul dintre Elon Musk și reprezentanții rețelei sociale este programat să aibă loc înctombrie 2022, la un tribunal din Delaware pentru a stabili dacă, într-adevăr, miliardarul are posibilitatea legală să renunțe la această tranzacție.

În solicitările sale, proprietarul Tesla spune că este mai mult decât îndreptățit să renunțe la înțelgere, mai ales că, susține el, a fost făcut să creadă, prin asigurările publice oferite de Twitter investitorilor, că rețeaua socială e construită în jurul unor valori solide, în ceea ce privește utilizatorii. Însă Twitter este departe de acest obiect, crede miliardarul.

De luni de zile, Elon Musk a susținut public că Twitter avea mai mulți „boți” sau conturi de spam decât a recunoscut inițial. După ce a solicitat din ce în ce mai multe informații cu privire la acest aspect, la începutul lunii iulie a decis să anuleze înțelegerea, scrie Business Insider.

Acum, el acuză compania că a „contorizat greșit” intenționat numărul de conturi de spam pe care le găzduiește pentru a-și valorifica valorile utilizatorilor „ca parte a schemei sale de a induce în eroare investitorii cu privire la perspectivele companiei”.

El susține, de asemenea, că dependența Twitter de metrica mDAU, adică utilizatorii activi de Twitter monetizabili zilnic, ca bază a veniturilor, este înșelătoare în sine. Între timp, Twitter are, de fapt cu 65 de milioane de utilizatori mai puțini zilnic decât pretinde, spune miliardarul. Iar cei care văd reclame și ar trebui considerați „monetizabili” nu reprezintă mai mult de 16 milioane de utilizatori.

Citește și: Twitter nu i-a oferit lui Musk toate datele rețelei de teamă să nu le fure și să creeze propria aplicație

Procesul Twitter pentru a pune în aplicare acordul de preluare este „plin de atacuri personale împotriva lui Musk și conține o retorică atrăgătoare mai mult îndreptată către o audiență media decât către o instanță judecătorească” și „nu este altceva decât o încercare de a distrage atenția de la aceste declarații greșite. Aceasta a fost strategia Twitter de-a lungul timpului: să distragă atenția de la adevăr”, spune Elon Musk în plângerea sa.

Ce spune Twitter despre acuzațiile lui Elon Musk

Twitter a respins acuzațiile lui Musk. A depus un răspuns la instanță după câteva ore în care a numit afirmațiile miliardarului „o poveste” născocită „într-un efort de a scăpa de o tranzacție pe care Musk nu a mai găsit-o atractivă odată ce averea sa a scăzut ca valoarea”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri