Nu știm dacă Elon Musk vrea să-și dea singur foc la valiză cu noua viziune în legătură cu modul în care ar trebui să funcționeze Twitter, compania pentru care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru a o prelua, dar sute de angajați își anunță plecarea, după ce excentricul miliardar a eliminat munca de acasă, ceea ce a creat un val uriaș de nemulțumire în rândul personalului.

Birourile Twitter s-au închis brusc, joi, 17 noiembrie, deoarece sute de angajați au refuzat să continue să lucreze sub noua viziune a lui Elon Musk pentru platforma socială, relatează BusinessInsider.

Oficialii companiei le-au transmis angajaților că toate clădirile sunt închise temporar, urmând a fi redeschise abia luni, 21 noiembrie. Un angajat actual a remarcat că închiderea birourilor este o decizie dramatică, dar care are scopul de a „preveni sabotajul fizic în timp ce rezolvă revocările de acces”.

Închiderea a avut loc la aproximativ o oră după termenul limită al lui Musk pentru ca angajații Twitter să se înscrie oficial la noile sale planuri „extrem de dure” pentru companie. Mai puțin de 50% din personalul rămas al companiei, de aproximativ 4.000 de oameni, s-a înscris pentru a lucra la „Twitter 2.0”, ceea ce înseamnă că au demisionat efectiv în condițiile oferite de Musk într-un ultimatum de marți.

Se pare că așteptările lui Musk au fost atât de nerealiste când a oferit acest ultimatum, încât el și alți directori au încercat să convingă personal unii angajați „critici pentru comapnie” să rămână. Într-o astfel de întâlnire, unii angajați care s-au alăturat videoconferinței organizate de Elon Musk au ieșit din transmisie, chiar dacă Musk continua să vorbească, semn că sunt pregătiți să abandoneze nava.

Este a doua oară când birourile se închid brusc de când Musk a preluat Twitter. Compania a închis birouri și a interzis angajaților să intre și în seara în care Musk a început să dispună disponibilizările în masă în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Într-un e-mail trimis la acea vreme cu privire la închiderea birourilor, compania a spus că decizia este de a „asigura siguranța fiecărui angajat, precum și sistemele Twitter și datele clienților”.

Închiderea de joi, 17 noiembrie, a venit la o săptămână după ce Musk a trimis primul său e-mail la nivel de companie angajaților Twitter, spunând că munca de la distanță la companie nu mai este acceptabilă, cu excepția celor care fac muncă „excepțională”.

Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 miliarde de dolari, după mai multe luni de fricțiuni cu fosta conducere a companiei, fiind foarte aproape de un proces pe care cel mai bogat om al planetei l-a evitat cumpărând compania în condițiile inițial agreate, după ce spusese că renunță la afacere fiind prea costisitoare. Politica dură pe care o impune acum cel mai bogat om al planetei agită apele în cadrul companiei care, cel puțin la nivelul angajaților, este în derivă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri