Elon Musk a vândut 7,92 milioane de acțiuni Tesla în valoare de 6,9 ​​miliarde de dolari, cel mai bogat om al planetei fiind pus sub presiune de tranzacția de 44 miliarde de dolari prin care trebuia să cumpere rețeaua de socializare Twitter, relatează BusinessInsider.

CEO-ul Tesla a sugerat că a vândut acțiunile acum pentru a strânge numerar în cazul în care ar fi forțat să cumpere Twitter, decât să aștepte și să riște o vânzare a acțiunilor Tesla la prețuri mai mici în cazul în care instanța îl va obliga să finalizeze tranzacția.

„În cazul (sper că puțin probabil) în care Twitter forțează această tranzacție să se încheie, iar unii parteneri nu mai participă cu capital, este important să se evite o vânzare de urgență a acțiunilor Tesla”, a scris Musk pe Twitter, după ultima sa vânzare de acțiuni Tesla.

Altfel spus, Elon Musk știe că în cazul unui verdict nefavorabil, investitorii la bursă vor ști că miliardarul va fi nevoit să vândă acțiuni Tesla de urgență, ceea ce-l va forța de CEO-ul companiei să vândă la un preț mult mai mic pentru a găsi cumpărători.

Elon Musk le-a răspuns urmăritorilor săi pe rețeaua de socializare că a încheiat procesul de vânzare a acestor acțiuni, dar că s-ar putea să le cumpere înapoi, dacă înțelegerea cu Twitter nu va mai fi încheiată.

Potrivit documentelor oficiale depuse la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA, noua rundă de vânzare de acțiuni Tesla aparținând lui Elon Musk a avut loc în perioada 5 – 9 august.

Elon Musk și Twitter sunt prinși într-o luptă juridică pentru achiziția de 44 de miliarde de dolari a platformei de socializare, care a fost anunțată în aprilie. Problemele au început să apară în luna mai, când Musk a spus că pune afacerea „în așteptare” până când Twitter va dovedi că mai puțin de 5% dintre conturile sale sunt false, așa cum informase inițial în dosarul depus la SEC.

În iulie, miliardarul a spus că renunță la tranzacție, decizie care a fost urmată de anunțul celor de la Twitter, care l-a dat în judecată pe Musk. Acesta din urmă s-a apărat spunând că a fost indus în eroare de datele prezentate de companie.

Recent, Musk a scris pe Twitter că tranzacția „ar putea să se desfășoare în condiții inițiale”, dacă platforma de socializare ar dezvălui cum determină dacă un cont este real sau nu.

„Cu toate acestea, dacă se dovedește că dosarele lor depuse la SEC sunt false, atunci (afacerea) nu ar trebui (să continue)”, a adăugat el.

Luând în calcul și pachetul vândut în intervalul 5-9 august, Elon Musk a ajuns la un total de acțiuni Tesla vândute în ultimele 10 luni de aproximativ 32 de miliarde de dolari.

Deși a vândut un volum uriaș de acțiuni Tesla, Musk încă deține circa 155 de milioane de acțiuni în cadrul companiei, potrivit unuia dintre documentele depuse de miliardar la SEC.

Acțiunile Tesla au scăzut în ședința de tranzacționare de marți 9 august cu 2,44%, la 850 de dolari bucata. Comparativ cu momentul în care Elon Musk a anunțat prima oară că vrea să cumpere Twitter, titlurile Tesla s-au depreciat cu 12%, în timp ce declinul față de aceeași perioadă a anului trecut este de circa 29%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri