CEO-ul Tesla, Elon Musk, a donat peste 5 milioane de acțiuni Tesla în noiembrie, la doar câteva zile după ce Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) a oferit detalii despre un plan privind modul în care 6 miliarde de dolari ar putea ajuta la combaterea foametei în lume.

Donația caritabilă a lui Musk a fost dezvăluită într-un dosar la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) americană. Acesta a arătat că Musk a donat un total de 5,044 milioane de acțiuni Tesla în perioada 19 noiembrie - 29 noiembrie. Dosarul nu a precizat cărei organizații caritabile a donat Musk, dar a menționat că un trust a fost implicat în tranzacții, relatează BusinessInsider.

Pe baza prețurilor medii ale acțiunilor Tesla în zilele în care Musk le-a vândut, donațiile au fost în valoare totală de 5,7 miliarde de dolari.

Musk a făcut donațiile exact în momentul în care se afla în procesul de vânzare a acțiunilor pentru a acoperi taxele la exercitarea opțiunilor care urmează să expire în august anul acesta.

În acea perioadă, Musk a fost implicat într-un schimb pe Twitter cu directorul executiv al PAM David Beasley, care a declarat în luna octombrie că o donație de 6 miliarde de dolari de la miliardari precum Musk și Jeff Bezos ar putea ajuta 42 de milioane de oameni din întreaga lume să nu mai sufere din cauza lipsei alimentelor.

Pe 31 octombrie, Musk a contestat afirmația că suma specifică va rezolva criza foametei, spunând pe Twitter că, dacă PAM și-ar putea arăta calculele, atunci el va „vinde acțiunile Tesla imediat și va face asta”. Pe 16 noiembrie, Beasley s-a întors cu un plan pentru Musk, care detaliază modul în care WFP va folosi 6,6 miliarde de dolari pentru a combate foametea.

MarketWatch a remarcat că Musk conduce propria sa organizație filantropică, Fundația Musk, care oferă granturi pentru cercetarea în domeniul energiei regenerabile și activitatea de advocacy, printre alte cauze.

Purtătorul de cuvânt al PAM, Steve Taravella, a refuzat să spună Insider dacă WFP a fost beneficiarul donației. El a spus pentru Insider că practica sa „a fost întotdeauna să lase donatorilor înșiși orice dezvăluire a posibilelor contribuții”.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Musk este cel mai bogat om din lume, cu o avere netă actuală de 227 de miliarde de dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri