Elon Musk spune că este pregătit să vândă o parte din acțiunile Tesla, în contextul în care directorul Programului Alimentar Mondial (PAM) al Organizației Națiunilor Unite, David Beasley a transmis că un grup mic de oameni, extrem de bogați, ar putea fi cei care ar rezolva problema foametei din lume, cu doar o fracțiune din averea lor, scrie Business Insider.

Fondatorul Tesla se arată dispus să doneze un procent din vânzarea acțiunilor sale, însă doar dacă ONU vine cu dovezi concrete că această acțiune rezolvă într-adevăr foametea.

Musk a răspuns la afirmațiile lui David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial al ONU, care a declarat săptămâna trecută pentru CNN Connect the World că o donație de 6 miliarde de dolari de la miliardari precum Musk și Bezos ar putea ajuta 42 de milioane de oameni care „vor muri literalmente dacă nu va ajunge nimeni la ei.”

Elon Musk e dispus să ajute, dar cere transparență 100%

Elon Musk este în prezent cel mai bogat om al Planetei, cu o avere estimată de Bloomberg la 311 miliarde de dolari, la momentul transmiterii acestei știri. Totodată, el este prima persoană din lume a cărui avere a depășit valoarea de 300 de miliarde de dolari. Prin urmare, 6 miliarde de dolari donați ar însemna 2% din averea lui Elon Musk, o donație care i-ar permite fondatorului Tesla să rămână în continuare primul în topul celor mai bogați oameni ai lumii, situându-se încă în fața lui Jeff Bezos (a cărui avere se ridică la 100 de miliarde de dolari).

„Dacă WFP (n. Red. World Food Programe - Programului Alimentar Mondial al ONU) poate spune cu exactitate în ce mod vor fi de folos aceste 6 miliarde de dolari pentru rezolvarea foametei, voi vinde chiar acum acțiuni ale Tesla”, a scris Elon Musk pe pagina sa de Twitter.

Miliardarul a mai completat apoi postarea spunând că totul trebuie să fie transparent, în așa fel în așa fel încât oamenii să poate să urmărească ușor modul în care se vor cheltui banii pe aceste acțiuni de caritate.

David Beasley de la ONU i-a și răspuns lui Elon Musk și i-a transmis că toate plățile vor fi transparente și că se va lucra în așa fel încât totul să fie transparent și să nu existe niciun fel de suspiciune cu privire la modul în care vor fi direcționați banii.

„Este o donație unică pentru a salva 42 de milioane de vieți în timpul acestei crize a foamei fără precedent. Considerați că cerem prea mult?”, a scris el pe Twitter.

Reprezentantul ONU a reiterat într-o intervenție la CNN că lumea are nevoie de ajutorul oamenilor de afaceri pentru a-i salva pe cei în nevoi, care nu au ce mânca și care riscă să moară.

„Nu este complicat. Nu le cer să facă asta în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare an (...) Averea netă a primilor 400 de miliardari din SUA a ajuns anul trecut la 1,8 trilioane de dolari în ultimul an. Tot ceea ce cer este 0,36% din creșterea valorii tale nete. Oamenii de lângă noi sunt puși la grea încercare”, a mai precizat David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial al ONU.

În Afganistan, de pildă, jumătate din populație (22,8 milioane de cetățeni) se confruntă cu o criză acută a foametei, potrivit unui raport recent al PAM. Șomajul în creștere și o criză de lichidități înseamnă că țara se clătina la marginea unei crize umanitare și 3,2 milioane de copii sub vârsta de cinci ani sunt în pericol. Astfel de probleme majore sunt în multe alte țări din lume și trebuie rezolvate urgent, atrage atenția ONU.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri