Apple pregateste noi inovatii in domeniul tehnologiei. Doar anul trecut, departamentul american de brevete de inventie si marci a publicat mii de brevete pentru care Apple a aplicat si a primit si acordul, conform Businessinsider.

In 2015, i-au fost acordate 1,938 de brevete de inventie, unele dintre acestea dezvaluind ce viziune are compania, ce va aduce viitorul si ce se pregateste in laboratoarele din Cupertiona.

Acestea sunt unele dintre cele mai interesante inventii de anul trecut:

1. Un ecran protector motorizat, ce se va activa in momentul in care posesorul scapa dispozitivul si urmeaza un impact.

Dispozitivul electric va include mai multe ecrane si multiple ecrane de protectie, acestea fiind mobile, ce se pot deplasa dintr-o pozitie restransa intr-o pozitie extinsa deasupra ecranului principal pentru a crea o zona de siguranta intre acestea capabila sa absoarba socul.

Inventator: Tyson Manullang. Stephen Lynch, Emery Sanford

Depusa: 18 aprilie 2014

2. Castile in care vei auzi mai bine cu ajutorul vibratiilor din oase

Castile contin un accelerometru care detecteaza vibratiile corzilor vocale filtrate prin tractul vocal, cu ajutorul vibratiilor oaselor si ale tesutului existent in capul utilizatorului. Prin intermediul unei aplicatii aflate in dispozitiv, undele inregistrate de accelerometru si cele inregistrate de microfonul castilor sunt impreunate creand un sunet cat mai clar.

Inventatori: Sorin Dusan, Aram Lindahl, Esge Andersen

Depusa: 15 martie 2013

3. Folosirea televizorului prin intermediul comenzilor vocale

Acest lucru este capabil prin intermediul unui asistent virtual care poate controla setarile televizorului si poate fi actionat prin intermediul comenzilor vocale ce pot fi transmise prin intermediul unui dispozitiv ce contine un microfon.

Inventatori: Marcel Van Os, Harry J. Saddler, Lia T. Napolitano, Jonathan H. Russe, Patrick M. Lister and Rohit Dasari

Depusa: 26 septembrie 2014

4. Imprimanta 3D multicolora.

Toti am auzit despre existenta imprimantelor 3D si despre modul in care acestea functioneaza. Apple isi propune crearea unui sistem ce ii va permite imprimantei 3D sa coloreze obiectul, avand coordonatele cu privire la contururi si suprafata obiectului.

Inventatori: Geoffery Stahl, Howard Miller

Depusa: 30 mai 2014

5. Un sistem ce permite conectarea cablului printr-un sistem magnetic

Cu totii am avut momente in care ne-am impiedicat de cablurile incarcatoarelor si am riscat sa dam cu laptopul pe jos. Acest incarcator ce functioneaza prin intermediul unui magnet se va detasa usor in momentul in care cablul este tras. Un alt beneficiu destul de important al acestei inventii este faptul ca se pot conecta mai multe cabluri la acelasi port, punandu-le unul peste celelalt, prin intermediul magnetilor se prind intre ele si sunt functionale.

Inventatori: Nathan Bosscher, Eric Jol, Albert Golko, Jeffery Terlizzi, Jahan Minoo
Depusa: 29 septembrie 2014

Sursa foto: laborant / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri