Sindromul "Securitatea": sediul Google, atacat de un om speriat ca e urmarit

Un om speriat de datele pe care le colecteaza Google a incendiat o masina de langa sediul companiei. Nu este insa singurul astfel de moment din istoria Google si s-ar putea sa fie tot mai multe, conform Adevarul.

Google este o companie care castiga bani prin profilarea cat mai exacta a utilizatorilor. Pentru a face asta, colecteaza date prin cautari online, prin Gmail, Android si alte servicii pe care le folosesti. A devenit aproape imposibil sa stai departe de colectarea aceasta, practicata nu doar de Google. Un utilizator nu este insa de acord cu ea si a incendiat o masina de langa cladirea Google pentru a trage un semnal de alarma. Se prea poate sa fi esuat. Raul Murillo Diaz a fost acuzat ca a incendiat o masina Google Street View cu un cocktail molotov in apropierea sediului companiei din Mountain View pe 19 mai.

Conform declaratiilor acestuia, argumentul a fost supararea ca Google il urmareste. El a tinut si un jurnal detaliat cu zile si momente in care a fost convins ca gigantul din Mountain View i-ar fi urmarit fiecare miscare. Mai mult, nu a fost un caz izolat din partea lui Diaz.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: tankist276 / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri