Facebook, cea mai populara retea de socializare din lume, a ajuns la 8,5 milioane de utilizatori in Romania. Acest lucru inseamna o rata de participare de 42% in randul populatiei, apropiata de rata de conectare la internet din Romania, potrivit datelor publicate de site-ul facebrands.ro

Conform statisticilor, 88% dintre romanii cu acces la internet au si cont pe Facebook, releva datele. Reteaua de socializare este mai populara in randul tinerilor, asa cum era de asteptat. Din numarul total de utilizatori din Romania, 28,2% au varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, iar 21,7% intre 18 si 24 de ani, conform News.ro

Doar 2,2% dintre utilizatorii din Romania au peste 65 de ani, in timp ce 5,5% au intre 55 si 64 de ani, releva statisticile facebrands.ro.
Distributia pe categoriii mai releva ca 50,5% dintre utilizatorii romani ai retelei Facebook sunt barbati, 44% dintre utilizatori sunt casatoriti, iar 33% singuri.

Doar 7,46 milioane de utilizatori de Facebook din Romania, adica 88% din total, si-au setat orasul in care locuiesc. Dintre acestia, 1,64 milioane - 22% din numarul total - traiesc in Bucuresti, in timp ce cate 260.000 traiesc in celelalte mari orase ale tarii - Iasi, Cluj si Timisoara.
Pe locurile urmatoare se situeaza orasele Constanta (202.240 utilizatori), Craiova (191.050) si Brasov (170.120).

In Uniunea Europeana, 236,2 milioane de persoane aveau cont pe Facebook in noiembrie 2015, adica 46% din populatia totala a blocului comunitar, releva datele publicate de site-ul internetworldstats.com.

Sursa foto: Antonio Guillem / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri