Apple a livrat in trimestrul incheiat in luna iunie 1,6 milioane de ceasuri inteligente sub brand propriu, conform estimarilor de joi. Compania continua sa domine acest sector, insa a inregistrat scaderea cotei de piata.

Astfel, cota de piata a companiei a scazut de la 72% cu un an in urma, la 47%, conform IDC. In trimestrul doi al lui 2015, trimestrul lansarii Apple Watch, Apple a livrat circa 3,6 milioane de unitati, scrie AppleInsider.com.

Toti concurentii companiei in acest spatiu – Samsung, Lenovo, LG si Garmin – au inregistrat vanzari in crestere, desi chiar si ocupantul locului doi, Samsung, a livrat doar 600.000 de unitati. Garmin a livrat doar 100.000 de unitati, insa compania targeteaza o nisa mai mica, de atleti si entuziasti fitness.

Declinul Apple a dus, de asemenea, la prima scadere de la an la an a pietei ceasurilor inteligente, potentialii clienti asteptand hardware nou, mai performant, conform IDC. Zvonurile privind viitorul Apple Watch au fost destul de rare, un singur raport subliniind ca acesta ar putea avea un procesor mai rapid S2 si conectivitate mobila.

Citeste si:
Samsung a vandut 6,7 milioane de telefoane 5G
Samsung a vandut 6,7 milioane...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Samsung dezvaluie cate Galaxy Fold a vandut