Pokémon Go este cel mai popular joc al momentului. A adus deja zeci de miliarde de dolari in capitalizarea companiei Nintendo, dar castigurile generate de joc nu se opresc aici: de incasari mai mari se bucura comerciantii de incarcatoare si baterii externe de telefoane din Romania si de peste hotare, dar si gigantii Apple si Google, conform Adevarul Financiar.

Pokémon Go este de aproape o saptamana disponibil oficial pentru Romania. Existau insa jucatori inca din prima zi, deoarece isi puteau seta telefoanele pe regiunea Statelor Unite ale Americii sau a Australiei si sa aiba acces la servere. Pe cat de popular a ajuns jocul, in lume si in Romania, pe atat de mult a devenit o oportunitate pentru companii sa isi creasca veniturile.

Cel mai bun exemplu este al companiei Apple, care produce telefoanele cu iOS, pe care jocul e disponibil. In urmatorii doi ani, americanii ar putea ajunge la venituri de pana la trei miliarde de dolari generati doar din monedele pe care jucatorii le cumpara in Pokémon Go pentru a avansa mai repede, conform unei analize Reuters. Pokécoins (monede virtuale) se vand in diverse pachete: de la 100 de monede pentru un euro pana la 14.500 de monede pentru 100 de euro. Din fiecare tranzactie, Apple primeste 30%, deoarece permite jocului sa fie gazduit in magazinul sau cu aplicatii si foloseste sistemul de microtranzactii din App Store. Prin acelasi sistem va primi si Google bani. Compania detine Play Store, magazinul cu aplicatii pentru Android, dar are si o cota din compania Niantic Labs, studioul care a dezvoltat jocul.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Randy Miramontez / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce-i preocupa pe antreprenorii romani: cum isi vor dezvolta afacerile