Prysmian isi extinde fabricile din Romania si Slovacia, ca urmare a "evolutiei rapide" a pietei de telecomunicatii

Producatorul italian de cabluri Prysmian isi extinde fabricile de cabluri de telecomunicatii in Romania si Slovacia. Motivul este evoluatia rapida a sectorului comunicatiilor si aparitia „constanta” de noi jucatori. Odata finalizata aceasta extindere, respectiv la inceputul anului 2017, acestea vor fi cele mai mari din Europa, pentru categoria lor.

„Fabricile sunt construite ca extensii ale fabricilor deja existente, situate la Slatina, in Romania, si Presov, in Slovacia, si urmeaza sa fie deschise in lunile urmatoare”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Fabrica din Slatina a inceput sa produca in anul 1973 cabluri pentru energie, pentru ca in 2009 sa scoata pe piata si cabluri cu fibre optice pentru retelele centrale de transport si de acces. Aceasta unitate poate produce 4,5 milioane kiolmetri de cabluri, iar dupa investitia de 22 milioane de euro in extindere va putea sa ajunga la o capacitate de 8 milioane de kilometri de cabluri.

Compania care opereaza fabrica din Slatina este fosta Pirelli Romania Cabluri si Sisteme, preluata in 2005 de banca de investitii Goldman Sachs, care a achizitionat intreaga divizie mondiala de cabluri si sisteme a companiei italiene.

Unitatea din Slovacia a produs, pana in prezent, cabluri de date din cupru pentru solutii multimedia, avand o capacitate de peste 0,6 milioane kilometri de cabluri. Dupa investitia de 21 milioane de euro, va putea produce si cabluri de fibra optica pentru aplicatii multimedia.

Citeste si:
Angajatorul care cauta 300 de ingineri: talentul este greu de gasit
Producatorul italian de...

"Investitia in aceste noi fabrici face parte dintr-un plan important de a ne creste capacitatea de productie si a consolida in continuare competitivitatea Grupului pe piata telecomunicatiilor aflata in schimbare rapida", a declarat Philippe Vanhille, vicepresedinte senior al diviziei telecom a grupului Prysmian.

Grupul Prysmian a avut in 2015 vanzari de aproximativ 7,5 miliarde de euro si are peste 19.000 de angajati in 50 de tari. Compania detine si 88 de fabrici in care produce cabluri si accesorii pentru serviciile de transmitere de voce, video si date.

Sursa foto: btmedia / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri