Veniturile au scazut pentru al doilea trimestru consecutiv, in paralel cu vanzarile telefonului brand propriu; consumatorii, spun analistii, asteapta noua generatie de iPhone, care va fi prezentata in septembrie.

Rezultatele s-au ridicat insa peste asteptarile analistilor de pe Wall Street, astfel incat valoarea actiunilor companiei americane a crescut cu mai mult de 6% dupa raportarea rezultatelor financiare.

Veniturile companiei au scazut cu 14,6% in trimestrul incheiat pe 25 iunie, pana la 42,36 miliarde de dolari. Profitul companiei s-a ridicat la 7,8 miliarde de dolari, in scadere de la 10,68 miliarde de dolari in acelasi trimestru al anului anterior, scrie WSJ.com.

Citeste si:

Apple a comercializat 40,4 milioane de iPhone-uri in ultimele trei luni, in scadere de la 47,5 milioane de iPhone-uri in aceeasi perioada a anului precedent. Scaderea este pusa si pe seama cresterii Huawei – oficialii companiei au subliniat recent ca vor comercializa cu 30% mai multe smartphone-uri anul acesta, pana la 140 de milioane de unitati.

Veniturile de pe segmentul iPad au crescut cu 7%, datorita modelului mai scump iPad Pro, insa numarul de unitati vandute a continuat sa scada. Apple a comercializat cu 9% mai putine iPad-uri, pana la 9,95 milioane de unitati. Vanzarile de Mac-uri au scazut si ele cu 11%, marcand a treia scadere consecutiva.