Organizatia de Tineret a ALDE va demara o campanie de strangere de semnaturi pentru depunerea in Parlament, in sesiunea de toamna, a unei legi care sa interzica exprimarea preturilor in euro de catre operatorii de telefonie mobila si sa ii oblige sa stabileasca un pret fix, in lei, "din respect si in interesul consumatorului roman".

Tineretul ALDE sustine, intr-un comunicat de presa, ca "abonamentele de telefonie mobila calculate in euro dezavantajeaza consumatorii romani", astfel incat va demara o campanie de informare si de strangere de semnaturi pentru schimbarea legislatiei, scrie News.ro.

"TLDE considera ca, acum, inainte de inceperea ultimei sesiuni parlamentare a actualului Legislativ, mediul politic are datoria de a lua in discutie problema preturilor abonamentelor si cartelelor in euro, sesizata si reclamata in repetate randuri de consumatorii romani si sa ofere o reglementare in aceasta privinta", spun liderii organizatiei de tineret a ALDE.

Potrivit presedintelui organizatiei, operatorii economici se raporteaza la leu cand isi formuleaza preturile, cu cateva exceptii, printre care cele mai cunoscute fiind cele ale operatorilor de telefonie mobila. "Avem o moneda nationala. (...) Din pacate, unele mari corporatii multinationale functioneaza deja in logica financiara a zonei euro, trecand peste un aspect esential, acela ca preturile abonamentelor, ale cartelelor telefonice reincarcabile si ale serviciilor in general, trebuie sa fie exprimate in lei, din respect si in interesul consumatorului roman”, spune Ionut Negoi, presedintele TLDE.

Campania pe care o demara TLDE ar urma sa fie finalizata printr-o initiativa legislativa, care sa fie depusa in Parlament in septembrie, prin care exprimarea preturilor in euro la abonamentele mobile sa fie interzisa, iar operatorii sa fie obligatia sa calculeze un pret fix, in lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri