Tineretul ALDE sustine, intr-un comunicat de presa, ca "abonamentele de telefonie mobila calculate in euro dezavantajeaza consumatorii romani", astfel incat va demara o campanie de informare si de strangere de semnaturi pentru schimbarea legislatiei, scrie News.ro.

"TLDE considera ca, acum, inainte de inceperea ultimei sesiuni parlamentare a actualului Legislativ, mediul politic are datoria de a lua in discutie problema preturilor abonamentelor si cartelelor in euro, sesizata si reclamata in repetate randuri de consumatorii romani si sa ofere o reglementare in aceasta privinta", spun liderii organizatiei de tineret a ALDE.

Potrivit presedintelui organizatiei, operatorii economici se raporteaza la leu cand isi formuleaza preturile, cu cateva exceptii, printre care cele mai cunoscute fiind cele ale operatorilor de telefonie mobila. "Avem o moneda nationala. (...) Din pacate, unele mari corporatii multinationale functioneaza deja in logica financiara a zonei euro, trecand peste un aspect esential, acela ca preturile abonamentelor, ale cartelelor telefonice reincarcabile si ale serviciilor in general, trebuie sa fie exprimate in lei, din respect si in interesul consumatorului roman”, spune Ionut Negoi, presedintele TLDE.

Campania pe care o demara TLDE ar urma sa fie finalizata printr-o initiativa legislativa, care sa fie depusa in Parlament in septembrie, prin care exprimarea preturilor in euro la abonamentele mobile sa fie interzisa, iar operatorii sa fie obligatia sa calculeze un pret fix, in lei.

Sursa foto: Shutterstock