Noul uberX devine astfel una din cele mai ieftine optiuni de a te deplasa prin Bucuresti. Pe platforma sunt acceptate masini in stare buna de pana la 15 ani vechime, fata de 10 ani initial - masura vine in contextul in care parcul auto din Romania are numeroase autoturisme mai vechi de 10 ani in stare foarte buna, care, acum, pot fi valorificate mai eficient pe platforma Uber. Cei care vor alege uberX, vor putea calatoricu masini ca Dacia Logan, Peugeot 207, Skoda Fabia, Volkswagen Polo sau Renault Clio.

Noile tarife uberX

Tarif de baza: 1,3 Lei/ Tarif pe km: 1,3 Lei / Tarif pe minut: 0,22 Lei
Tarif minim 8 lei/ Taxa de anulare dupa 5 minute: 6 lei

Astfel, pretul unei curse de la Gara de Nord pana in complexul studentesc Regie va fi de aproximativ 8 lei, in conditii de trafic normal.

Noul UberSELECT va avea masini de pana la 10 ani vechime si va include mai multe modele, precum AudiA3, Citroen C4, Dacia Duster sau Ford Focus.

Noile tarife UberSELECT

Tarif de baza 1,65 Lei/ Tarif pe km: 1,65 Lei / Tarif pe minut: 0,28 Lei
Tarif minim 10 lei/ Taxa de anulare dupa 5 minute: 6 lei

Cu noile tarife, o cursa de la Piata Victoriei pana la Palatul Parlamentului va fi de aproximativ 11 lei, in conditii de trafic normal.

Citeste si:

"Aceste schimbari au un obiectiv clar: sa deschida platforma Uber unui public cat mai mare. Noile tarife permit si mai multor oameni sa apese un buton si sa solicite o cursa ieftina - ne asteptam ca solicitarea pentru serviciu sa creasca considerabil in urmatoarele luni, ceea ce va insemna si venituri crescute pentru parteneri. Totodata, schimbam criteriile de acces pe platforma astfel incat mai multi soferi sa poata castiga un venit conducand propria masina" a spus Nicoleta Schroeder, general manager Uber Romania.

Dupa ultima reducere a tarifelor din aprilie, veniturile medii orare ale partenerilor au crescut cu 12% in prima luna de la scadere, conform companiei.

In urmatoarea perioada, Uber va oferi venituri garantate soferilor parteneri, pentru a se asigura ca tranzitia nu este resimtita pe termen scurt. Pe termen mediu si lung, aceste schimbari duc la o crestere a veniturilor soferilor parteneri - atunci cand tarifele scad, mai multi oameni incep sa foloseasca serviciul, considera reprezentantii companiei.