Cresterea dinamica din prima jumatate a anului 2016 a rezultat din investitii si activitati derulate la nivelul pietei romanesti, precum si regiunea CEE. In Romania, ABC Data Distributie a incheiat contracte locale cu furnizorii cum ar fi Lenovo, BenQ, TPVision (pentru televizoare Philips), ASUS Componente si Retelistica, Synology si Eaton. In acelasi timp, compania a finalizat acorduri regionale cu 3D Pixelio sau Navitel (inainte contractul era semnat cu Intel).

Compania asigura astazi acces pentru reselleri locali la peste 1.000 branduri si aproximativ 220.000 de produse (in urma cu cateva luni oferta era de 180.000).

„In domeniul nostru competitiv este imposibil sa stai pe loc. Avem nevoie sa ne dezvoltam constant. Acesta este si motivul pentru care, pe langa consolidarea puternica a Grupului, vom pune un accent foarte mare pe diversificarea regionala“, a declarat Andrzej Kuźniak, vicepresedintele consiliului de administratie al ABC Data.

Citeste si:

Potrivit IDC si PMR, pana in 2018, veniturile in distributie IT din Europa de Vest ar trebui sa creasca de la 95 de miliarde de dolari in prezent la aproximativ 100 de miliarde, ceea ce inseamna o crestere de 5%. In acelasi timp, in CEE, cresterea va fi de la 15 la 18 miliarde, adica de 20%.

Principalul concurent al ABC Data, si lider de piata, este Network One Distribution.