Tranzactia presupune achizitia pachetului integral de actiuni de catre Direct One S.A., furnizor independent si neutru de infrastructura de fibra optica pentru telecomunicatii, controlat de antreprenorii romani Teofil Muresan si Simion Muresan. Direct One opereaza o retea aeriana nationala de fibra optica in lungime de peste 5.500 km si care asigura exclusiv conexiuni intre orase. Finalizarea tranzactiei urmeaza etapele legale si face obiectul aprobarii Consiliului Concurentei.

“Suntem entuziasmati de perspectiva achizitiei Netcity care permite unei companii 100% romanesti sa se extinda pe piata locala a infrastructurii de telecomunicatii, dorinta noastra fiind sa servim nevoile tuturor operatorilor telecom intr-un mod echidistant si transparent. Speram de asemenea ca vom putea extinde reteaua existenta in conditii de fezabilitate economica, cu respectarea legislatiei aplicabile”, a declarat Marian Pantazescu, presedintele consiliului de administratie Direct One.

Direct One a inregistrat in 2015 afaceri de circa 9,5 milioane de euro, la profit de 2,8 milioane de euro. Netcity fusese scoasa la vanzare la jumatatea anului 2015, de catre proprietarul UTI, companie controlata de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. Netcity a generat in 2015 afaceri de circa 9 milioane de euro, la profit de 3,2 milioane de euro.

Netcity Telecom este operatorul retelei „Netcity”, fiind responsabil cu proiectarea, realizarea si operarea acesteia, in baza unui contract de concesiune semnat in 2008 cu Primaria Municipiului Bucuresti pe o perioada de 49 de ani. Reteaua suport de infrastructura pentru fibra optica are in prezent o lungime de aproximativ 1000 km, fiind pusa la dispozitia operatorilor de telecomunicatii care ofera servicii pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Citeste si:

KPMG Romania a fost consultantul financiar al vanzatorilor Netcity. Bogdan Vaduva, Partner M&A la KPMG, a spus: “Suntem mandri ca am condus cu succes procesul de vanzare al companiei intrucat este una dintre cele mai importante tranzactii din sectorul local telecom din ultimul deceniu.

Pentru aspecte financiare si de taxe, cumparatorii au fost asistati de catre PwC. Pentru aspecte legale, asistenta cumparatorilor a fost asigurata de catre Tuca, Zbarcea si Asociatii, iar cea a vanzatorilor de catre Leaua si Asociatii.

Valoarea contractului nu a fost facuta publica, insa, cel mai probabil, este vorba de zeci de milioane de euro.