Astfel, Netcity Telecom estimeaza ca, pana in 2020, investitia privata va depasi 70 milioane de euro. Lungimea retelei urmeaza astfel sa se dubleze, la peste 1.800 km, continuand ulterior sa creasca in fiecare an, in functie de necesitatile Capitalei. Datorita extinderi retelei, veniturile Primariei Municipiului Bucuresti rezultate din redeventa platita de operatorul Netcity Telecom se vor dubla, pana la peste 2 milioane de euro pe an.

Netcity Telecom este operatorul retelei Netcity, fiind responsabil cu finantarea integrala, realizarea si operarea acesteia, in baza unui contract de concesiune semnat in anul 2008 cu Primaria Municipiului Bucuresti pentru o perioada de 49 de ani, cu o redeventa anuala de 12% din venituri.

”Acest parteneriat reprezinta un pas important in asigurarea liniei complete de finantare necesare pentru planurile de extindere a retelei Netcity in urmatorii 3 ani si reconfirma angajamentul nostru de a asigura pe termen lung o infrastructura telecom adecvata nevoilor si asteptarilor pe care le au locuitorii Capitalei. In acelasi timp, este un semn de incredere din partea institutiilor bancare in ceea ce priveste strategia companiei”, a aratat Adrian Racasan, Chief Executive Officer, Netcity Telecom, dupa semnarea acordului de finantare.

Extinderea retelei va creste numarul de strazi ale caror retele de cabluri aeriene de telecomunicatii vor fi migrate in subteran. Aceasta actiune va contribui la cresterea calitatii serviciilor de telecomunicatii, asigurarea suportului de infrastructura pentru serviciile de tip smart-city, reducerea riscurilor de accidente cauzate de amplasarea ilegala si haotica a cablurilor si imbunatatirea generala a aspectului urban.

Miscare surpriza: Direct One...
Citeste si: Miscare surpriza: Direct One preia controlul Netcity