In centrul atentiei vor fi, din nou, smartphone-urile. Doar ca Google este pe punctul de a renunta la brandul Nexus, cel care i-a facut celebre atat smartphone-urile, cat si tabletele. In schimb, va opta pentru numele Pixel. Brandul Pixel nu este la prima aparitie. A fost folosit deja anul trecut, cand s-a lansat Pixel C, o tableta dezvoltata si comercializata de Google, conform News.ro.

Dimensiunile ecranelor, schimbarea anuntata pana in acest moment la produsele Pixel

Se pare ca noile smartphone-uri Google care vor fi prezentate la inceputul lunii octombrie se vor numi Pixel si Pixel XL. Singurele detalii care sunt cunoscute despre acestea sunt dimensiunile ecranelor. Pixel va avea un ecran de 5 inch, in timp Pixel XL isi va respecta numele si va oferi un ecran de 5,5 inch.

Este un mic pas inapoi din partea Google in ceea ce priveste dimensiunile. Smartphone-urile de anul trecut aveau fiecare cate 0,2 inch in plus, Google parand sa realizeze ca a mers prea departe si ca 5,5 inch este o dimensiune suficient de mare pentru ecranul unui telefon. Smartphone-urile din noua serie Pixel nu vor fi singurele produse pe care Google le va prezenta in cadrul evenimentului din octombrie. Alaturi de acestea vom vedea o noua versiune a popularului stick de video streaming wireless, Chromecast. Numele vehiculat este Chromecast Ultra, iar principala noutate va fi suportul pentru formatul video 4K.

Cu aceeasi ocazie, Google ar mai putea prezenta o casca pentru propria platforma de realitate virtuala, Daydream VR si va oferi noi informatii despre asistentul virtual bazat pe inteligenta artificiala, Google Home.

Sursa foto: Yulia Grigoryeva / Shutterstock