Logo Software Investment S.A. achizitioneaza actiunile TotalSoft in valoare de peste 30 milioane € cu o valoare a capitaluror proprii de 30,25 milioane euro. TotalSoft a avut un EBITDA de 3,48 milioane € in 2015 si se estimeaza ca va avea un EBITDA de 4,3 milioane € in anul 2016.

Liviu Dragan, fondatorul companiei TotalSoft va ramane in continuare la conducerea companiei in calitate de CEO. El detinea, inainte de tranzactie, circa 10% din actiuni, actionar majoritar fiind Greek Global Finance. Grecii anuntasera din toamna trecuta ca doresc sa gaseasca cumparator pentru actiunile din TotalSoft.

Logo Software Investment S.A.
este cea mai mare companie furnizor independent de software din Turcia.

Acordul fara caracter obligatoriu semnat intre TotalSoft S.A. si Ferabosco Investments Limited si Fondul de Sud-Est LP in data de 4 aprilie 2016 pentru luarea in considerare a unei achizitii de actiuni la TotalSoft S.A. in Romania a fost incheiat cu succes. Logo Software Investment S.A.- filiala a Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.S. va achizitiona 100% din actiunile TotalSoft pentru o valoare a intreprinderii de 30 milioane € si o valoare a capitalurilor proprii de 30,25 milioane €.

Achizitia TotalSoft va permite o crestere a Logo pe pietele internationale si obtinerea unei pozitii competitive pe verticale specializate.

TotalSoft a avut un EBITDA de 3,48 milioane € in 2015 si se estimeaza ca va avea la un EBITDA de 4,3 milioane € in 2016, ceea ce se traduce printr-un multiplu de EBITDA de 8,6x, pe baza rezultatelor din 2015 si un multiplu estimat de EBITDA de 7,0x pe baza nivelului de EBITDA 2016. Achizitia va fi finantata in lichiditati (57%) si finantare bancara (43%).

Piata EAS din Romania promite o crestere anuala de peste 9% a ratei de crestere medii anuale (CAGR) in EURO in urmatorii 5 ani. TotalSoft, cu portofoliul de clienti la nivel de intreprindere, este lider de piata fiind una dintre putinele companii care ofera servicii end to end. Compania detine business la nivel international in crestere, vanzarile internationale alcatuind 24% din totalul vanzarilor in 2015.

TotalSoft a raportat venituri de 21,3 milioane € si un EBITDA de 3,48 milioane € in 2015. In primele 6 luni ale anului 2016 TotalSoft a realizat venituri de 10,65 milioane € si EBITDA de 1,97 milioane €.

Achizitia TotalSoft va permite o crestere a Logo pe pietele internationale si obtinerea unei pozitii competitive pe verticale specializate, cum ar fi servicii financiare, leasing, medical si agricultura, in conditiile oportunitatilor oferite de expertiza avansata a echipei de cercetare si dezvoltare din Romania si a transferului de know-how din partea Logo pe zona IMM-urilor.

Datorita sinergiior prevalente in perioada urmatoare se preconizeaza ca operatiunile ambelor companii vor creste intr-un ritm accelerat. TotalSoft a fost fondata in 1994, fiind una dintre cele mai vechi companii de software din tara si din regiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri