Dupa lansarea din Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, Orange extinde la nivel national, in zonele urbane, gama de servicii pentru acasa: Orange Home Net, cu Internet fix prin fibra optica, Orange Home TV cu televiziune prin cablu si Orange Home Fix pentru telefonie fixa, la care se adauga serviciul Orange Smart Home, pentru o experienta convergenta completa.

Operatorul telecom a prezentat, prin vocea Liudmilai Climoc, recent numita CEO, si cateva date privind piata din Romania.

Astfel, Romania are cea mai rapida crestere din punct de vedere economic din Europa, cu o evolutie de 1,5% in primul trimestru din 2016, comparat cu ultimul trimestru din 2015. Intreaga piata telecom are o valoare de 3,4 miliarde de euro, IT&C-ul fiind al doilea contributor la PIB.

Totodata, Romania se afla in top 10 in lume ca viteze de Internet, si prima din Europa. “Nivelul de consum de date s-a dublat in reteaua Orange, in timp ce consumul de 4G a crescut de 4 ori in ultimul an”, spune Liudmila Climoc.

In prezent, unul din doi utilizatori au smartphone, urmand ca pana in 2020, patru din cinci useri sa aiba smartphone. De asemenea, trei din patru case vor avea Internet fix pana in 2020.

In prezent, in Romania sunt circa 7,5 milioane de locuinte. 51,8% au Internet fix, in timp ce penetrarea mobila este de 116%, in stagnare. 46,5% din locuinte au telefonie fixa (in scadere), in timp ce 94,4% din locuinte au acces la servicii de televiziune, acesta fiind un serviciu in crestere.

50% dintre locuinte folosesc atat Internet mobil, cat si Internet fix. 14,6% dintre locuinte folosesc acelasi furnizor pentru telefonie mobila si fixa, in timp ce 55% dintre clienti sunt interesati de oferte convergente.

Circa jumatate din locuinte au cel putin un serviciu de la Orange, in timp ce peste 50% dintre clienti au fost alaturi de companie de peste 10 ani, subliniaza, zambind, CEO-ul companiei.

Extinderea proiectului pilot: “una dintre provocari? Comunicarea noilor oferte convergente”

In acest context, operatorul telecom introduce in 90 de orase din tara oferta Orange Home, bazata pe patru piloane principale.

Orange Home Net – include trei oferte, pornind de la 100 Mbps, la 7 euro, pana la Home Net 1000, cu 1000 Mbps, la 11 euro/luna. Inclus in pret este instalarea si router-ul.

Orange Home TV – similar, are trei pachete, pornind de la 6 euro/luna, cu 54 de canale, si pana la 121 de canale dintre care 18 HD, la 9 euro. Serviciul include Orange TV Go, care permite vizualizarea canalelor pe orice dispozitiv, inclusiv mobil (tableta, telefon).

Orange Home Fix – include telefonie fixa, la 1,25 de euro, in timp ce Orange Smart Home este solutia Orange pentru casa inteligenta, care ofera doi senzori pentru 15 euro/luna, restul putand fi achizitionate contra cost.

Instalarea serviciilor, promite Orange Romania, se face in maxim 4 zile. “De acum vom incepe sa comunicam puternic pe aceste oferte”, subliniaza Liudmila Climoc.

La prelungirea contractului de voce mobila si la activarea abonamentelor Orange Home Net si Home TV, toti abonatii Orange beneficiaza de un bonus de 10 euro pentru fiecare an petrecut in retea, acordat ca reducere suplimentara pentru achizitia de tablete, smartphone-uri sau accesorii. Astfel, un abonat care este in reteaua Orange de 10 ani primeste 100 euro reducere suplimentara.

“Am reusit sa castigam 300.000 de clienti pe DTH, pe o piata extrem de concurenta, asa ca, bazandu-ne pe studiile noastre, consideram ca vom avea succes si pe Internet fix”.

Companiile mici si mijlocii au la dispozitie un pachet IT&C dedicat, cu solutii de productivitate si de securitate, impreuna cu internet prin fibra optica cu viteze de pana la 1 Gbps, router si amplificator de semnal Wi-Fi inclus.

“La cateva luni de la venirea ca CEO la Orange Romania, din Moldova, inca descoper lucruri noi – nu am apucat sa merg decat prin cateva orase, de business. Am roadmap-ul realizat deja, pentru a afla ce vor clientii, ce asteapta, ce putem face mai bine”.

Una dintre principalele provocari va fi insasi comunicarea serviciilor. “Trebuie sa ne asiguram ca ne vom mentine pozitia extrem de relevanta pe piata”, mai spune Liudmila Climoc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri