In intervalul octombrie-decembrie, Orange Romania a realizat o cifra de afaceri in valoare de 292 milioane de euro, in crestere cu 1.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cifra de afaceri totala pentru 2018 este de 1,125 miliarde de euro, iar cresterea a fost sustinuta, in principal, de evolutia pozitiva a serviciilor fix-mobil si a consumului de date mobile. La 31 decembrie 2018, Orange Romania oferea servicii mobile, fixe si TV pentru 10.762.100 de clienti, in crestere cu 1.3% comparativ cu finalul T4 2017.

Serviciile fixe au continuat evolutia pozitiva din trimestrele anterioare. Astfel, la finalul lunii decembrie, serviciul de televiziune prin cablu si satelit, Orange Home TV, numara peste 503.000 clienti, in crestere cu 27% fata de T4 2017, iar serviciile fixe in banda larga aveau 287.000 de clienti, in crestere cu 53% fata de aceeasi perioada din 2017.

Retea

In 2018, Orange a continuat investitiile in infrastructura, oferind acces la conectivitate 4G pentru inca 800.000 de locuitori din peste 1700 de localitati nou acoperite. Totodata, in 2018 Orange si-a extins prezenta 4G+ in peste 3000 de noi localitati si in 80 de orase. La finalul anului 2018, reteaua 4G Orange acoperea 96.9% din populatia tarii si 100% din cea urbana. Apetitul clientilor pentru date mobile a generat o crestere a consumului de 70% in T4 2018 comparativ cu T4 2017, o tendinta ce este sustinuta prin investitii constante in extinderea retelei si in mentinerea calitatii serviciilor. Accesul la internet de mare viteza ajuta la reducerea decalajului digital, in special in zonele rurale, contribuind inclusiv la dezvoltarea economica a acestor zone.

In 2018, reteaua Orange a fost reconfirmata drept cea mai buna retea de voce si date din Romania conform studiului comparativ realizat la nivel national in 2018, de catre auditorul extern Systemics PAB. Totodata, Orange a primit recunoasterea de „Cea mai rapida retea mobila din Romania” in urma testelor realizate de catre utlizatorii retelelor mobile din Romania prin intermediul aplicatiei Speedtest by Ookla. Aceaste performante au fost confirmate si prin testele realizate prin platforma Netograf.ro a ANCOM.

In luna noiembrie 2018, Orange a lansat prima retea nationala LTE-M (Long Term Evolution for Machines), cu acoperire in peste 3.000 de localitati.

Aceasta tehnologie este dedicata proiectelor IoT (Internet of Things), prin intermediul ei urmand sa fie conectate milioane de dispozitive. Orange Romania ajuta astfel companiile sa se pregateasca pentru viitor, putand sa implementeze solutii de digitalizare si de transformare a modului in care isi desfasoara activitatea, fie ca vorbim despre startup-uri si IMM-uri sau despre companii mari ce activeaza atat in domenii industriale, cat si in sfera serviciilor.

Servicii financiare mobile

In noiembrie 2018, Orange Money a semnat un parteneriat strategic cu Visa care deschide calea catre furnizarea de solutii financiare digitale inovatoare in Romania.

Ca urmare a dezvoltarilor aduse serviciului Orange Money, numarul de utilizatori a inregistrat o crestere de 59% in T4 2018 comparativ cu T4 2017, ajungand la peste 129.000 de clienti la 31 decembrie 2018.

„2018 a fost un an plin de provocari, in care, insa, am continuat sa oferim clientilor nostri servicii care raspund nevoilor acestora. Serviciile convergente au fost prioritatea noastra, motiv pentru care am creat pachete dedicate familiei, care acopera nevoile de conectivitate si divertisment ale tuturor membrilor acesteia. In 2019, ne mentinem angajamentul de a continua sa inovam si sa investim in infrastructura, in dezvoltarea economiei - prin sprijinirea eforturilor de crestere ale startup-urilor si companiilor mari deopotriva - si in generatiile viitoare, prin programe de educatie digitala. ” a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri