„2017 a fost un an in care procesul de digitalizare a accelerat, lucru evidentiat de consumul in crestere de date mobile si de produse conectate, atat pentru mediul rezidential cat si pentru cel business. Clientii nostri isi doresc simplitate – in oferte, dar si in interactiunea cu Orange, iar pachetele fix-mobil Orange Love au raspuns acestei cerinte. In egala masura, clientii B2B au cautat simplificarea si eficientizarea operatiunilor prin alegerea de solutii integrate care sa includa atat conectivitate cat si solutii IT&C in zona de cloud, business Wi-Fi si securitate cibernetica. Performanta din 2017 este rezultatul a doua constante – ofertele relevante construite impreuna cu clientii si increderea lor in calitatea serviciilor oferite prin cea mai extinsa retea 4G din Romania.” a declarat Liudmila Climoc, chief executive officer in cadrul Orange Romania.

Reteaua 4G acoperea la final de decembrie 93.2% din populatia tarii, adica 10.026 localitati, unde 3,2 milioane clienti Orange foloseau serviciile Orange 4G, cu aproape 50% mai multi comparativ cu finalul anului 2016. Aceasta evolutie s-a regasit si in traficul de date mobile care a crescut cu peste 80% comparativ cu T4 2016 si in cel 4G, care a crescut de 3 ori.

Aceste rezultate au fost influentate si de vanzarile de telefoane performante 4G care au crescut cu 14% in T4 2017 comparativ cu T4 2016. Vanzarile de dispozitive conectate (smartwach-uri, bratari fitness, roboti, ceasuri pentru copii, ochelari VR, console gaming, smart TV) au crescut de 6 ori in ultimul trimestru al anului comparativ cu aceeasi perioada din 2016, Orange Romania inregistrand aproape 80 de referinte pe aceasta categorie de produs. O tendinta accelerata o observam si in privinta obiectelor conectate pentru casa, unde cresterea fata de trimestrul 4 al anului precedent este de 5 ori mai mare.