Canada a retras peste 21.900 de terminale Galaxy Note 7, dupa ce autoritatile au primit multiple rapoarte privind explozii ale telefoanelor sau supraincalziri.

Bateria Samsung Note7 “are potentialul de a se supraincalzi si a arde, reprezentand pericol de incendii”, a transmis Health Canada, un departament federal, scrie PCWorld.com.

Problema cu bateriile litiu-ion ar putea fi insa mai serioasa in SUA, unde au fost raportate deja peste 70 de cazuri de telefoane explodate, conform agentiei Canadiene. US Consumer Product Safety Commission, care are ca scop protejarea publicului in fata anumitor produse, a subliniat ca se afla in permanenta legatura cu Samsung pentru un potential anunt de retragere a tuturor terminalelor Galaxy Note 7, insa pana in prezent nu a avut loc un anunt formal.

Un astfel de anunt inseamna ca va deveni ilegal sa vinzi telefonul. CPSC a sfatuit utilizatorii Note7 sa opreasca terminalul si sa nu il mai foloseasca sau reincarce. Samsung, care a raportat o problema la baterie pe 2 septembrie, a sfatuit de asemenea cumparatorii sa opreasca Note7 si sa le dea la schimb.
Din pacate, pana in prezent au existat mai multe cazuri de incendii si raniri usoare, inclusiv a unui copil de 6 ani din Brooklyn, care a fost ars dupa ce terminalul i-a explodat in maini, in timp ce se uita la clipuri.

Cele aproape 22.000 de terminale mobile din Canada au fost vandute in intervalul 19 august – 1 septembrie, anul curent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri