iOS a avut un debut cu peripetii. Un mic procent al celor care au purces sa isi actualizeze iPhone-urile si iPad-urile, imediat dupa ce update-ul a devenit disponibil, s-au trezit ca dispozitivul refuza sa porneasca fara a fi conectat la un Mac sau PC cu iTunes.

Aparent, pentru un numar restrans de utilizatori, update-ul nu s-a putut realiza in conditii normale, ci a fost nevoie de conectarea la iTunes. Iar asta a fost o mare problema pentru cei care s-au decis sa instaleze noua versiune intr-un moment in care nu se aflau langa un Mac sau PC. Acestia au ramas cu telefonul blocat temporar, conform News.ro.

Pentru rezolvarea problemei, dispozitivul trebuie conectat la iTunes, restartat in modul Recovery prin apasarea simultana a butoanelor Home si Power, iar apoi se selecteaza optiunea Update din ecranul de Recovery.

Citeste si:

Conform celor de la Apple problema a aparut unui numar restrans de utilizatori si doar in prima ora din momentul in care update-ul a devenit disponibil. Chiar si asa, cei aflati in aceasta situatie au postat avertismente pe retelele sociale, in timp ce o alta parte a utilizatorilor a decis sa amane momentul actualizarii.

Nu este prima oara cand utilizatorii de dispozitive Apple se lovesc de aceasta problema. Exact aceeasi eroare a aparut si cu ocazia actualizarii la iOS 9.3.2. Atunci Apple decis sa retraga actualizarea pana la rezolvarea problemei. Insa impactul mediatic este mult mai mare de aceasta data, cand a fost afectat un update major.