Aparent, riscul de explozie nu este suficient pentru a combate dependenta de smartphone. Asa s-ar explica, superficial, cum se face ca cei care detin phablet-ul Samsung nu au renuntat sa-l foloseasca sau macar sa-l deschida mai rar din momentul in care au aflat despre scandalul bateriilor care explodeaza, scrie News.ro.

Cel putin asa sustine un studiu al companiei de analiza Apteligent, ale carui datei arata ca timpul folosirii smartphone-ului Note 7 de catre posesori nu a scazut, ci s-a mentinut relativ acelasi, din momentul izbucnirii scandalului.

Isteria creata in jurul acestui subiect nu a reusit sa inspire teama utilizatorilor. Poate ca la mijloc sta clasicul ”nu mi se va intampla mie” sau poate ca utilizatorii cunosc ca riscul este unul redus in termeni statistici. Oricare ar fi justificarea, cele mai mari probleme pentru Samsung par a fi cele legate de cheltuielile facute cu rechemarea si inlocuirea dispozitivelor suspecte, precum si efectele scandalului asupra vanzarilor punctuale ale acestui model.

Citeste si:

Desi analistii considera ca acest scandal va avea o influenta negativa asupra brandului Samsung, cel mai probabil acesta va ramane in folclor ca o pastila umoristica, iar de la urmatorul flagship lucrurile vor reintra pe fagasul normal.

Ironic este ca, indirect, vinovat de acest scandal poate fi considerat iPhone 7. Samsung a decis sa lanseze mai devreme decat in anii trecuti modelul Note 7 pentru a se bucura de mai mult timp pe piata inainte de aparitia lui iPhone 7. Poate ca tocmai graba aceasta a influentat negativ controlul calitatii.

CIteste si articolul Cat costa noul Galaxy Note 7 si de unde il poti achizitiona in Romania