In paralel cu iesirea Uber Technologies din China, pierderile financiare ale gigantului american au ramas mari. In primele noua luni ale anului, compania de ride sharing a pierdut mai mult de 2,2 miliarde de dolari, conform unei persoane familiare cu situatia, citata de Bloomberg.

In al treilea trimestru, Uber a pierdut peste 800 de milioane de dolari, fara a include operatiunile din China.

In paralel, veniturile companiei continua sa creasca, chiar si dupa ce a iesit din tara cu cea mai mare populatie din lume. Uber a generat circa 3,76 miliarde de dolari venituri in primele noua luni din 2016, si va depasi 5,5 miliarde de dolari anul acesta, conform persoanei citate.

Uber, companie cu sediul la San Francisco, nu a oferit public informatii privind rezultatele financiare; compania este evaluata la 69 de miliarde de dolari, fiind mai valoroasa (pe hartie) decat General Motors si Twitter, impreuna.

Valoarea platita de cei care folosesc Uber pe plan mondial s-a ridicat in trimestrul trei la 5,4 miliarde de dolari, in crestere de la 5 miliarde de dolari in al doilea trimestru si 3,8 miliarde de dolari in primul trimestru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri