Ce operator telecom ofera cele mai mari viteze la Internet

Vodafone Romania are cea mai rapida retea de telefonie mobila din tara, potrivit testelor efectuate de utilizatorii de telefonie mobila din Romania in ultimele sase luni cu ajutorul aplicatiei Speedtest furnizate de Ookla, una dintre cele mai populare aplicatii de testare a vitezei de Internet din lume. Rezultatele a peste 500.000 de teste din al doilea si al treilea trimestru al anului 2016, efectuate de utilizatorii de telefoane mobile din Romania compatibile cu tehnologia LTE arata ca reteaua Vodafone Romania ofera cele mai mari viteze de download si de upload, precum si cea mai mica latenta in transmiterea datelor.

De la inceputul anului 2016 si pana in prezent, compania Ookla a colectat peste 1,14 milioane de teste efectuate de utilizatorii de telefonie mobila din Romania folosind aplicatia Speedtest pentru a-si verifica performanta conexiunii mobile. Datele colectate arata ca, de la inceputul anului si pana in prezent, Vodafone Romania are cele mai bune rezultate, cu viteze de download cu cel putin 15% mai mari decat ale oricarui alt furnizor de telecomunicatii mobile de pe piata.

„Rezultatele testelor au confirmat inca o data ca Supernet 4G+ este cea mai buna retea din Romania, oferindu-le utilizatorilor nostri posibilitatea de a beneficia de servicii care se bazeaza pe cele mai noi tehnologii", a declarat Ravinder Takkar, presedinte si CEO al Vodafone Romania.

Jamie Steven, Vicepresedinte Executiv al Ookla, a apreciat rezultatele Vodafone Romania astfel: „Desemnarea premiului Speedtest are la baza viteza de acces la internet pe care utilizatorul real o experimenteaza in viata de zi cu zi. Folosind metodologia noastra riguroasa de masurare si avand o imagine cuprinzatoare asupra performantei conexiunilor de internet mobil din Romania, suntem in masura sa stabilim ca Vodafone a oferit cea mai mare viteza de internet mobil clientilor sai in al doilea si al treilea trimestru din anul 2016”.

Testul Speedtest oferit de Ookla este lider mondial in testarea performantei conexiunilor de internet si in diagnoza retelei, la initiativa utilizatorilor. Cu peste noua milioane de teste efectuate in fiecare zi si peste noua miliarde de teste inregistrate pana in prezent, Speedtest ofera cea mai extinsa imagine asupra performantei si accesibilitatii retelelor de internet la nivel mondial. Platforma de date cuprinzatoare a companiei, cunoscuta sub denumirea Speedtest Intelligence, este un instrument de incredere esential pentru cercetare si analiza, utilizat de catre companii, universitati si agentii guvernamentale in demersul lor de a intelege pe deplin complexitatea serviciilor de internet, tinand cont atat de regiune, cat si de furnizor. Testele pot fi efectuate pe speedtest.net, iar aplicatia Speedtest poate fi descarcata pentru iOS, Android, MacOS, Windows, Apple TV si Google Chrome.

Principalii concurenti ai Vodafone sunt Orange, Telekom, precum si RCS&RDS si UPC Romania.

Citeste si:
Instagram, una dintre aplicațiile care te „spionează” cel mai mult
Instagram, una dintre...

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri