UE a amendat Facebook cu 110 milioane euro, in legatura cu preluarea WhatsApp

Facebook a primit o amenda de 110 milioane de euro de la Comisia Europeana, pentru ca a furnizat informatii inselatoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, in 2014, transmite Reuters.

Facebook a sustinut ca nu poate conecta automat conturile utilizatorilor Facebook cu WhatsApp, dar ca doi ani mai tarziu a lansat un serviciu care face acest lucru, potrivit News.ro.

”Comisia a constatat ca, contrar declaratiilor din timpul procesului de evaluare a preluarii, posibilitatile tehnice de potrivire a identitatilor utilizatorilor Facebook si WhatsApp existau in 2014, iar angajatii Facebook cunosteau acest lucru”, se arata intr-un comunicat al executivului UE.

Facebook afirma intr-un comunicat ca erorile facute in declaratiile din 2014 nu au fost intentionate si ca Comisia a confirmat ca nu au influentat rezultatul evaluarii fuziunii.

Amenda nu va inversa decizia Comisiei de aprobare a achizitiei WhatsApp si nu are legatura cu o investigatie separata legata de protejarea datelor utilizatorilor.

Citeste si:
Ai o afacere? Cum poți folosi WhatsApp Business pentru a comunica...
Ai o afacere? Cum poți folosi...

Comisia Europeana ar fi putut sa fi amendat Facebook cu pana la 1% din cifra de afaceri, respectiv 276 de milioane de dolari, in baza rezultatelor din 2016, dar a precizat ca Facebook a cooperat si a recunoscut neregulile.

Amenda CE vine dupa ce Facebook a fost penalizata, marti, de autoritatea pentru protectia datelor din Franta, cu 150.000 de dolari, pentru ca nu a prevenit accesarea datelor utilizatorilor de catre furnizori de publicitate.

Saptamana trecuta, autoritatea antitrust din Italia a impus WhatsApp o maneda de 3 milioane de euro, pentru ca a obligat utilizatorii sa furnizeze date personale Facebook.

Citeste si:
Instagram, implicată într-o anchetă în Europa privind protecția...
Instagram, implicată într-o...
Sursa foto: 1000words | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri