Un raport realizat de Ericsson arata ca, in Romania, digitalizarea industriilor va genera un venit potential pentru jucatorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari pana in 2026. Dintre acestia, 3,2 miliarde dolari vor reprezenta venituri generate de tehnologia 5G, potrivit News.ro.

Totodata, oportunitatile de afaceri ale implementarii de tehnologii 5G in digitalizarea industriilor sunt estimate la peste 1,2 trilioane de dolari la nivel global in 2026.

Giovanni Dalla Vedova atrage insa atentia ca firmele trebuie sa-si reconsidere rolul daca vor sa profite din plin de avantajele noii tehnologii.

”Pentru a captura potentialul pietei, este nevoie de investitii sustinute in tehnologia 5G, dar si in dezvoltarea afacerii, modele ”go-to-market” si adaptare organizationala. Pentru a profita de avantajele acestei tehnologii, operatorii trebuie sa-si reconsidere rolul, sa se gandeasca la valoarea pe care vor s-o livreze si la ce model de afaceri trebuie folosit. ROI-ul (recuperarea investitiei - n.r.), in acest caz, va fi proportional cu atentia pe care acestia o acorda in a profita de avantajele acestei tehnologii”, a a declarat managerul de tara.