Astfel, antreprenori din orase ca Bucuresti, Brasov, Iasi si Constanta vor avea acces la educatie introductiva in domeniul digital. Cei din Bucuresti si Iasi sunt primii care au acces la cunostinte, sfaturi practice si consultanta in digital de la experti instruiti de Zitec in 2 hub-uri dezvoltate de Google. In perioada urmatoare vor fi demarate activitati similare in Brasov, Constanta, dar si in alte hub-uri regionale localizate in alte orase din tara.

Demersul face parte din programul Atelierul Digital, pe care Google il desfasoara in Romania din 2016, in cadrul caruia Zitec este partener.

„Imbunatatirea competentelor digitale este esentiala, avand in vedere faptul ca online-ul incepe sa traseze directiile intregului mediu de afaceri, atat la nivel global, cat si local. Cu atat mai mult cu cat Romania, desi fruntasa cand vine vorba de Internet de mare viteza si anumite performante individuale, este, de fapt, ultima tara europeana din punct de vedere al digitalizarii economice si sociale, conform ultimului studiu DESI ”, declara Alexandru Lapusan, CEO si Fondator Zitec.

In clasamentul DESI (Indicele Economiei si Societatii Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi ) pe 2017, Romania se afla pe ultimul loc intre cele 28 de state membre UE. Desi zonele urbane sunt acoperite de conexiuni in banda larga de mare viteza, iar adoptarea de catre consumatori a serviciilor mobile in banda larga se accelereaza, rata de digitalizare a economiei romanesti, inclusiv a serviciilor publice, si nivelul competentelor digitale raman scazute.