Fie ca esti la inceput de drum in ale fotografiei sau ca esti un profesionist desavarsit, aparatele foto mirrorless din gama Lumix G, a celor de la Panasonic, iti pot fi un ajutor de nadejde in aventurile tale.

Tehnologia mirrorless a evoluat simtitor in ultimii ani si gradul de popularitate al aparatelor care o folosesc a crescut, multi consumatori alegandu-le in detrimentul aparatelor DSLR. De asemenea, datorita utilizarii componentelor electronice si nu a celor mecanice, ca in cazul aparatelor DSLR ce utilizeaza o oglinda pivotanta, le permite sa fie mai usoare si mai compacte.

Lumix G: Aparatele foto mirrorless ce te ajuta sa te bucuri mai usor de pasiunea ta

Datorita rezistentei la praf si la stropire detinuta de o parte dintre modele, dar si caracteristicii de stabilizare duala a imaginii, aparatele foto iti permit sa realizezi fotografii in conditii neprielnice. In plus, in cazul in care ai nevoie de liniste deplina pentru imortalizarea unui moment, obturatorul poate fi eliberat in mod silentios si discret, fara declicuri zgomotoase.

Nu trebuie sa iti faci girji in ceea ce priveste obiectivele, deoarece iti poti alege dintr-o gama diversa de interschimbabile. Aparatele foto au un ecran tactil rabatabil ce iti permite sa realizezi fotografii din unghiuri dificile si o functie de focalizare automata tactila, cu ajutorul careia poti focaliza prin intermediul unei atingeri a ecranului.

Aparatele din aceasta gama iti ofera posibilitatea de a capta imagini la o rezolutie 4K, iar, prin intermediul aplicatiei Panasonic Image APP si conectivitatii Wi-fi incorporate, functiile precum controlul la distanta de pe telefon sau incarcarea instantanee in retelele sociale iti este la indemana.

Lumix G: 4 modele de aparate foto mirorrless

Lumix DC-GX800K

Lumix DC-GX800K este aparatul foto mirorrless care te va ajuta sa imortalizezi cele mai frumoase momente din calatoria ta. Acesta iti permite sa realizezi selfie-uri la o calitate 4K cu ajutorul ecranului rabatabil la 180 de grade si al unor functii avansate pentru selfie, precum noile caracteristici Beauty Retouch (Retusare prin infrumusetare si Panorama Selfie ( Selfie panoramic).

Dupa ce ai realizat seflie-ul potrivit, prin intermediul conectivitatii Wi-Fi si accesului direct la retelele de socializare, il poti arata si prietenilor tai din social media.

Aparatul foto detine si o functie 4K PHOTO (inregistrare FOTO 4K) prin care iti poti alege imaginea potrivita dintr-o inregistrare 4K la 30 cps. In realizarea imaginii de buna calitate vine in ajutor si un senzor de 16 megapixeli si focalizare automata cu iluminare redusa. Camera foto mirorrless Lumix DC-GX800K are si un ecran tactil care iti permite sa stabilesti zona de focalizare pe care ti-o doresti. In plus, prin intermediul functiei Post Focus, poti modifica punctul de focalizare al unei imagini, chiar dupa realizarea fotografiei.

Lumix DC-GH5L

Camera foto Lumix DC-GH5L este conceputa pentru a face fata utilizarii intense pe teren, fiind rezistenta la inghet pana la -10 grade. Aceasta vine cu un senzor Digital Live MOS de 20,3 megapixeli si are o capacitate de inregistrare video la rezolutie 4K 60p/50p (QFHD 4K: 3 840 x 2 160/MOV sau MP4). De asemenea, poti incetini materialul filmat in cadrul intervalului de editare video fara a pierde din detalii.

Cadrul turnat din aliaj de magneziu asigura o carcasa cu greutate redusa, dar rezistenta, conferind robustete dimensiunii compacte. Tehnologia DFD (Depth From Defocus) a fost imbunatatita, aceasta permite camerei foto Lumix GH5L sa calculeze miscarea obiectivului de focalizare comparand valorile de adancime a campului vizual pentru doua imagini cu o viteza ridicata. Camera foto poate obtine focalizare automata cu viteza ridicata in maximum 0,05 secunde si inregistrare in rafala la 9 cps cu AFC (inregistrare in rafala la 12 cps cu AFS). Un detector de miscare recent adoptat urmareste subiectii aflati in miscare rapida si permite inregistrare foto/video 4K si foto 6K cursiva.

Camera foto Lumix GH5L detine si o caracteristica de inregistrare video interna la rezolutie 4K pe 10 biti in format 4:2:2. De asemenea, aparatul are in componenta sa un vizor LVF OLED cu o rezolutie de 3 680 000 de puncte.

Lumix DMC-G80M

Camera foto cu un singur obiectiv digital Lumix DMC-G80M vine cu un senzor Digital Live MOS de 16 megapixeli, fara filtru de trecere joasa, care va permite sa realizati imagini detaliate.

Aparatul are un obiectiv si o carcasa rezistente la stropire/praf, care intregesc un design complet si mobil ce iti ofera flexibilitate si liberate. DMC-G80M vine cu o caracteristica DUAL I.S 2 pe 5 axe, ce combina stabilizarea carcasei si a obiectivului pentru o imagine cat mai clara. Vizorul cu afisare in timp real al camerei foto Lumix G80, cu raport amplificare de 0,74x, ofera o claritate ridicata.

Caracteristica 4K PHOTO se regaseste si in cazul camerei foto Lumix G80, aceasta iti permite sa surprinzi momentul potrivit prin selectarea unui cadru dintr-o secventa video (inregistrata la 30 cps) de pe camera foto si salvarea acesteia drept imagine individuala de inalta rezolutie.

De asemenea, prin intermediul aparatului foto Lumix DMC-G80M poti sa inregistrezi la o rezolutie de 4 ori mai ridicata decat in modul FULL HD, datorita modului 4K Video. In plus, functia Post Focus iti permite sa examinezi imaginea si sa atingi zona care doresti sa fie cea mai clara.

Lumix DMC-GX80H

Aparatul foto Lumix DMC-GX80H vine cu un senzor Digital Live MOS de 16 megapixeli ce iti permite sa surprinzi cat mai multe detalii, indiferent ce fotografiezi, fara a fi necesar filtrul de trecere joasa.

Aparatul foto integreaza un sistem Dual I.S, combinand stabilizarea carcasei si a obiectivului pentru a obtine o claritate cat mai ridicata. Caracteristica functioneaza atat in modul de fotografiere cu unghi larg, cat si cu teleobiectiv, precum si in modul de inregistrare a filmelor, inclusiv inregistrarea video la rezolutie 4K.

Vizorul LVG ofera o rezolutie inalta si o reproducere a culorilor de aproximativ 100% pentru vizibilitate ridicata in orice situatie. Ca si in cazul modelelor de mai sus, caracteristica 4K PHOTO iti permite sa surprinzi momentul potrivit prin selectarea unui cadru dintr-o secventa video ( inregistrata la 30 cps) de pe camera foto si salvarea acesteia drept imaginea individuala de inalta rezolutie.

Modul 4K Video este prezent si la acet model, permitandu-ti sa inregistrezi momentele preferate la o rezolutie de pana la 4 ori mai ridicata decat in modul FULL HD. In cazul in care vrei sa focalizezi un obiect anume, functia Post Focus iti ofera capacitatea de a face acest lucru.

Citeste si:

    Sursa foto: By woottigon / Shutterstock.com

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea IT & C »



    Setari Cookie-uri