Mai multe fotografii si clipuri video din ultimele zile arata o imagine dezolanta a orasului Wuhan, punctul zero unde a izbucnit epidemia cu coronavirusul care a omorat 56 de oameni si a infectat peste 12.000 de persoane. Wuhan, un oras cu peste 11 milioane de locuitori, a ajuns un oras pustiu, cu strazi goale.


Localizat in centrul Chinei, Wuhan este in mod normal un oras aglomerat si plin de viata. In urma epidemiei de coronavirus, orasul a fost inchis, transportul public suspendat, nicio persoana neavand voie sa paraseasca orasul, masuri luate pentru a tine in frau raspandirea coronavirusului. Singurele vehicule care mai pot circula pe strazile din Wuhan sunt cele guvernamentale sau cei cu permise speciale emise de autoritati.

Mai multe imagini si clipuri video postate pe Twitter arata cum Wuhan pare un oras abandonat, cu strazi pustii, supermakerturi goale. Lanturile Starbucks si McDonald's si-au inchis unitatile. Totul se intampla chiar in prima zi a Anului Nou Chinezesc, prilej de mare sarbatoare pentru chinez.

Incepand de luni, agentiile de turism chineze nu vor mai putea sa vanda rezervari hoteliere si sejururi in grup, a anuntat postul public de televiziune chinez - CCTV. Aceasta criza s-a produs in sezonul sarbatorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, cand cetatenii acestei tari calatoresc in numar foarte mare, profitand de cele sapte zile de vacanta pentru a fi alaturi de familiile lor.

Maladia provocata de acest coronavirus aparut in decembrie intr-o piata agroalimentara din Wuhan, un oras din centrul Chinei. Zece orase din China au fost puse in carantina de autoritati, ca masura de precautie pentru a opri raspandirea noului coronavirus. Orasul Beijing a anuntat joi anularea popularelor festivitati programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc In total, potrivit unui calcul intocmit de AFP, sunt izolate de restul lumii 13 localitati din regiunea Hubei, avand capitala la Wuhan, cu o populatie de 41 de milioane de locuitori.

Sursa foto: Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri