Un numar de 18 muzicieni ai Filarmonicii „Banatul” din Timisoara vor sta acasa 10 zile ca masura de preventie dupa ce s-au intors dintr-un turneu in China, in timpul caruia au cantat si in orasul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus, scrie Mediafax.

Directorul Filarmonicii „Banatul” din Timisoara, Ioan Coriolan Garboni, a declarat corespondentului Mediafax ca muzicienii au ajuns marti din China.

„Colegii mei au fost 49 de zile intr-un turneu in China si au avut un concert in zona Wuhan, dar atunci nu era epidemie declarata, nu era nimic, iar ulterior doar au tranzitat aeroportul, fara sa ajunga in oras. Au ajuns marti dupa amiaza din China si nu au avut niciun fel de filtru, nici pe aeroportul din Germania, nici pe cel din Romania. Vazand, totusi, ce se intampla, noi, ca institutie, i-am rugat sa se prezinte la cei care se ocupa cu medicina muncii si sa fie consultati ca sa nu fie probleme. Am inceput o corespondenta cu DSP Timis si am hotarat, cu de la mine putere, ca acesti colegi sa stea acasa in urmatoarele 10 zile, preventiv, sa evite colectivitatile. Imi asum responsabilitatea, le voi da o motivare medicala, dar sper sa nu aiba probleme de sanatate”, a spus Garboni.

Potrivit acestuia, din grupul de muzicieni care a fost in China au facut parte 18 membri ai Filarmonicii „Banatul”, trei ai Operei din Timisoara, iar restul pana la 45 au fost alte orase din tara.

„Joi le voi trimite celorlalti un mesaj cu rugamintea de a se prezenta la medic pentru un consult”, a subliniat directorul Filarmonicii „Banatul” din Timisoara.

Citeste mai multe pe Mediafax.

Sursa foto: Photo by CDC on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri