Apple nu a oferit o reactie clientilor privind statusul serviciilor. Multi utilizatori raporteaza insa ca nu se pot conecta la serviciul de filme sau de carti, inca de vinerea trecuta.

Un purtator de cuvant al Apple din Beijing a spus: „Speram ca serviciile de carti si filme sa fie din nou disponibile, cat de curand, clientilor din China”, insa nu a oferit amanunte suplimentare, scrie LATimes.com.

Guvernul Chinez nu a transmis, de asemenea, nicio lamurire privind situatia. Presa internationala citeaza insa doua surse anonime care spun ca Administratia (comunista) Presei, Publicatiilor, Radio, Film si Televiziune a ordonat ca serviciile sa fie offline, desi nu se stie clar de ce anume. Apple nu a primit nicio notificare prealabila, spun reprezentantii de la suport tehnic din China.

China a devenit o piata masiva pentru Apple, de cand compania cu sediul in Cupertino a lansat iPhone-ul pe continent in septembrie 2013. Compania a declarat ca in anul fiscal incheiat in septembrie 2015, vanzarile nete au crescut cu 84% de la an la an in Greater China, pana la 58,7 miliarde de dolari.