Apple, Microsoft si alte companii tehnologice americane sunt implicate in conflicte cu autoritatile din SUA, care cer acces la comunicatiile unor suspecti, insa acestea refuza, pentru a proteja datele clientilor lor, relateaza New York Times in editia online.

In cadrul unei anchete referitoare la arme si droguri, Departamentul de Justitie a obtinut vara aceasta un ordin judecatoresc care soma Apple sa predea in timp real mesajele dintre diferiti suspecti care folosesc telefoane iPhone. Apple a raspuns insa ca nu poate da curs cererii, intrucat sistemul sau de mesagerie iMessage este criptat.

Oficialii guvernamentali au avertizat de mult timp ca astfel de dispute sunt inevitabile, in conditiile in care companii tehnologice ca Apple si Google folosesc sisteme de criptare tot mai performante. Dupa mai multe cazuri asemanatoare, oficialii Departamentului de Justitie si ai FBI au pledat pentru chemarea Apple in instanta, potrivit unor oficiali, scrie Mediafax.

Aceasta optiune a fost amanata pentru moment, dar Departamentul de Justitie este deja implicat intr-un proces cu alta companie, Microsoft. Acest caz, care se judeca miercuri la o Curte de apel din New York si este urmarit de reprezentantii industriei si de sustinatorii libertatilor civile, a inceput cand compania a refuzat sa dea curs unui mandat din decembrie 2013, care cerea emailurile unui suspect de trafic de droguri.

Microsoft a afirmat ca autoritatile trebuie sa obtina ordin de la un tribunal irlandez, deoarece emailurile sunt stocate pe servere din Dublin. Conflictele cu Apple si Microsoft reflecta dorinta companiilor tehnologice americane de a demonstra ca incearca sa protejeze datele clientilor, in era post-Edward J. Snowden.

Presedintele Barack Obama le-a cerut oficialilor de la Casa Alba, Departamentul de Securitate Interna, Departamentul de Justitie, FBI, agentiile de informatii si celor responsabili de securitatea cibernetica sa propuna solutii pentru problema accesului la tehnologie, insa acestia nu si-au solutionat inca divergentele, potrivit unor oficiali. In plus, dupa luni de cercetari, Casa Alba nu a reusit sa dea un raspuns public la argumentul ca o victorie in cazul Microsoft ar oferi Guvernelor autoritare, in special celor din China si Rusia, o modalitate de a obtine acces la servere localizate in SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri