Facebook, Apple, Microsoft sunt companii pentru care multi oameni, din toate colturile globului si-ar dori sa lucreze, pentru notorietatea si dimensiunea lor, pentru salarii si alte avantaje. Iata insa ce intrebari ciudate adreseaza oamenii de recrutare candidatilor.

Specialistii in recrutare ar spune ca astfel de intrebari sunt adresate nu pentru a afla raspunsul propriu-zis, ci pentru a cunoaste personalitatea si modul de a gandi al candidatilor, scrie Business Insider.

Iata intrebarile:

Intr-un interviu de angajare la compania Facebook pentru o functie in departamentul de vanzari a fost adresata intrebarea "Cati bani ai cere ca sa speli toate ferestrele din Seattle?"

Cei de la compania aviatica Boeing i-au intrebat candidatii pentru o functie de inginer "Ce parere ai despre lampile tip lava?"

La un interviu Apple pentru functia de manager global de achizitie a fost adresata intrebarea "Cati copii se nasc in fiecare zi?"

Gigantul Intel a organizat un interviu pentru functia de inginer hardware, in care candidatilor li s-a lansat provocarea de a concepe un raft pentru condimente destinat nevazatorilor.

"Daca ai avea de ales intre doua superputeri pe care sa ti le atribui - capacitatea de a deveni invizibil sau cea de a zbura - pe care ai alege-o?" - intrebare adresata la un interviu pentru functia de evanchelist la Microsoft.

"Ce ai face daca ai fi abordat de un angajat care se plange despre un coleg care miroase urat?" - intrebare MasterCard la interviu pentru sef de operatiuni.

"Ce soi de copac ai alege sa fii?" - intrebare a companiei Cisco.

Sursa foto: inrebare, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri