Statele Unite, Franta si, mai nou, Iordania, au anunta ca vor face toate demersurile necesare pentru a-si evacua cetatenii din orasul Wuhan, inchis de autoritati dupa ce a devenit punctul zero al epidemiei cu coronavirus.

Statele Unite au anuntat ca organizeaza evacuarea personalului diplomatic si a altor cetateni americani blocati in orasul chinez Wuhan, epicentrul epidemiei de pneumonie virala, relateaza duminica AFP, potrivit Agerpres.

Washingtonul intentioneaza sa trimita marti un zbor direct de la Wuhan la San Francisco, a anuntat Departamentul de Stat intr-un comunicat.

SUA au un consulat la Wuhan, oras in care au fost semnalate marea majoritate a contaminarilor si a deceselor cauzate de noul coronavirus. ''Spatiul este extrem de limitat si, daca nu este posibil sa-i transportam pe toti, prioritatea va fi acordata persoanelor cu cel mai mare risc'' de contaminare, a precizat Departamentul de Stat american.

Americanilor le-au fost oferite locuri la cursa care va pleca din Wuhan, insa contracost, spun unele surse, potrivit Digi24.

Consulatul Statelor Unite a oferit americanilor inregistrati la misiunea diplomatica locuri la cursa aeriana care va pleca din Wuhan, China si care va avea la bord personal medical, insa contracost, a relatat un oficial american, pentru CNN.

Aproape 1.000 de americani traiesc in Wuhan si cei care vor sa evacueze orasul alaturi de diplomatii Statelor Unite vor fi taxati pentru a se putea imbarca, a explicat sursa.

Oficialul american a contrazis relatarile din Wall Street Journal ca „orice loc disponibil ar putea fi oferit cetatenilor care nu sunt americani si diplomatilor din alte state”. Acesta a spus ca cetatenilor non-americani le va fi permis sa se imbarce doar daca au rude din SUA sau sunt casatoriti cu americani.

Si alte tari planifica evacuarile cetatenilor lor din orasul chinez Wuhan si regiunea sa, aflate de facto in carantina incepand de joi.

Franta are in vedere evacuarea cetatenilor sai cu autocarul, in coordonare cu autoritatile chineze, a anuntat vineri Ministerul de Externe francez. Data acestui transfer nu a fost specificata.

„Consulatul general, in colaborare cu autoritatile locale, intentioneaza sa organizeze un serviciu de autobuze care sa permita cetatenilor francezi, alaturi de sotii sau sotiile lor de nationalitate chineza ori de alta nationalitate si de copiii lor sa se deplaseze de la Wuhan la Changsha”, potrivit scrisorii.

Producatorul auto PSA, care are fabrici in orasul Wuhan, a precizat ca angajatii sai expatriati vor fi evacuati spre Changsha, un oras situat la peste 300 km sud de Wuhan.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a dat dispozitii ca un avion sa fie trimis in Wuhan, China, pentru a evacua cetatenii iordaniene „cat de curand posibil”, potrivit agentiei de stat Petra, citata de CNN, potrivit Digi24.

Iordania a primit acordul autoritatilor chineze de a isi evacua cetatenii, conform sursei citate.

Sursa foto: Free-Photos from Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri