Compania aeriana British Airways si-a suspendat toate zborurile directe inspre si dinspre China continentala, iar rusii de la Ural Airlines, care opereaza zboruri spre Munchen, Paris si Roma, au anuntat ca isi suspenda toate cursele care au ca destinatie Europa. Autoritatile sanitare chineze au anuntat miercuri 5.974 de cazuri confirmate de contaminare in China continentala, iar cel putin 250 de francezi si peste 100 de cetateni ai altor state membre ale UE vor fi repatriati cu doua avioane care vor decola din Wuhan, orasul chinez aflat in carantina din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

British Airways isi suspenda zborurile

Compania aeriana British Airways si-a suspendat toate zborurile directe inspre si dinspre China continentala, dupa ce autoritatile britanice au avertizat cetatenii sa evite deplasarile nenecesare in aceasta tara din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Pe pagina oficiala de internet a companiei aeriene britanice, BA.com, nu sunt afisate curse aeriene directe catre China care sa fie disponibile in lunile ianuarie si februarie.

"Prezentam scuze clientilor nostri pentru aceasta inconvenienta, dar siguranta clientilor si a echipajelor noastre este intotdeauna prioritara", a precizat compania, miercuri, prin intermediul unui e-mail. "Clientii care urmau sa calatoreasca catre sau dinspre China in zilele urmatoare pot gasi mai multe informatii pe BA.com".

Autoritatile din Marea Britanie au recomandat marti cetatenilor sa calatoreasca spre China continentala doar daca este ''absolut necesar'' din cauza epidemiei de coronavirus.

Ural Airlines suspenda cursele cu destinatia Europa

Compania aeriana rusa Ural Airlines, care opereaza zboruri spre Munchen, Paris si Roma, a anuntat ca isi suspenda toate cursele care au ca destinatie Europa din cauza temerilor legate de propagarea noului tip de coronavirus (2019-nCoV), informeaza AFP.

"Din cauza situatiei epidemice din China si odata cu implementarea masurilor restrictive de autoritatile chineze si de Agentia turistica rusa pentru turistii chinezi si rusi, Ural Airlines este constransa sa anuleze o serie de zboruri pana la sfarsitul iernii", a anuntat compania rusa pentru agentia de presa TASS.

Potrivit Ural Airlines, al carei sediu general se afla in Ekaterinburg, un oras din regiunea Ural, zborurile sale spre Europa sunt "traditional frecventate de turisti veniti in grupuri mari din China".

Turistii chinezi folosesc in numar mare aeroporturile rusesti ca puncte de tranzit spre destinatii din tari europene.

Niciun caz confirmat cu noul tip de coronavirus nu a fost inregistrat oficial in Rusia, care dispune de o frontiera terestra cu China pe o lungime de 4.250 de kilometri, traversata de numerosi turisti chinezi.

In Extremul Orient, autoritatile ruse au anuntat inchiderea mai multor puncte de trecere a frontierei, care ar trebui sa fie redeschise dupa vacanta de Anul Nou Chinezesc. Controalele au fost intarite pe aeroporturile din regiune.

Persoane contaminate

Autoritatile sanitare chineze au anuntat miercuri 5.974 de cazuri confirmate de contaminare in China continentala, cu 1.400 mai multe decat in ziua precedenta, in timp ce bilantul epidemiei s-a agravat si a ajuns la 132 de victime.

Aparut in Wuhan, oras din centrul Chinei, in decembrie, noul virus, la fel ca epidemia de SARS izbucnita in aceeasi tara in 2002-2003, se transmite intre oameni si cauzeaza grave tulburari respiratorii.

Cetatenii UE vor fi evacuati din Wuhan

Cel putin 250 de francezi si peste 100 de cetateni ai altor state membre ale UE vor fi repatriati cu doua avioane care vor decola din Wuhan, orasul chinez aflat in carantina din cauza epidemiei cu noul coronavirus, a anuntat marti Comisia Europeana, care a activat, la cererea Frantei, mecanismul de protectie civila al UE, relateaza agentiile AFP si EFE.

In baza acestui mecanism au fost trimise la Wuhan doua avioane pentru operatiunea de evacuare, dar numai persoanele ''sanatoase ori asimptomatice vor fi autorizate sa calatoreasca'', mai precizeaza executivul UE.

Cu primul avion vor fi evacuati cei circa 250 de cetateni francezi, grupul celor din alte state membre ale UE urmand sa fie preluat de al doilea avion. Prin activarea mecanismului de protectie civila al UE, Comisia Europeana cofinanteaza aceasta operatiune. Prima aeronava urmeaza sa decoleze din Franta miercuri dimineata, iar a doua in alta zi din cursul acestei saptamani.

Orice cetatean european din regiunea respectiva din China, indiferent de nationalitate, poate solicita repatrierea. In zilele urmatoare ar putea fi depuse si alte cereri de asistenta.

Americanii incep sa lucreze la un vaccin

Cercetatorii de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite si cei ai grupului Johnson & Johnson au demarat procedurile de dezvoltare a unor vaccinuri potentiale impotriva noului tip de coronavirus aparut in China, 2019-nCoV, insa aceasta activitate va dura mai multe luni, au anuntat marti coordonatorii proiectului.

"Am lansat deja procedura de dezvoltare a unui vaccin la NIH alaturi de mai multi colaboratori ai nostri", a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase (NIAID), intr-o conferinta de presa organizata la Washington.

Dezvoltarea noilor vaccinuri se bazeaza pe colaborarea cu compania de biotehnologie Moderna, cu sediul in Cambridge, Massachusetts, finantata pentru acest proiect de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, o organizatie de tip parteneriat public-privat.

Sursa foto: Gerd Altmann | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri