Noua Zeelanda interzice intrarea in tara a tuturor cetatenilor straini care vin din China continentala, din cauza epidemiei de coronavirus

Noua Zeelanda interzice intrarea in tara a tuturor cetatenilor straini care vin din China continentala din cauza amenintarii in crestere reprezentate de epidemia de coronavirus, relateaza Agerpres.

Interdictia este in vigoare de luni, iar Ministerul Afacerilor Externe si Comertului a ridicat avertismentul de calatorie pentru neozeelandezi pentru toata China continentala la "Nu calatoriti", cel mai inalt nivel.

"Am fost sfatuiti de oficiali din domeniul sanatatii ca, desi exista inca o serie de necunoscute privind modul de transmitere a virusului, este bine sa avem o abordare preventiva", a anuntat intr-un comunicat prim-ministrul acestei tari, Jacinda Ardern.

Cetatenii neozeelandezi si rezidentii permanenti care se intorc in tara pot in continuare sa intre in Noua Zeelanda, la fel ca si membrii familiei restranse, dar li se va cere sa se autoizoleze timp de 14 zile la sosire.

Interdictia va fi valabila pana la 14 zile, urmand sa fie revizuita la fiecare 48 de ore, si include toti cetatenii straini care pleaca sau care au tranzitat prin China continentala dupa 2 februarie.

Citeste si:
Schimbările climatice transformă deja Noua Zeelandă
Schimbările climatice...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri