Peste 2.600 de cazuri noi au fost confirmate in contextul unui focar de coronavirus in China continentala, au anuntat oficiali din domeniul sanitar, la o zi dupa ce persoanelor care se intorc in capitala dupa sarbatori li s-a cerut sa ramana in carantina timp de 14 zile, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

Totalul infectiilor confirmate in China continentala este acum de 66.492 dupa ce 2.641 de cazuri noi au fost confirmate de vineri, a anuntat Comisia Nationala de Sanatate.

Bilantul deceselor a crescut cu 143, la 1.523, a indicat comisia, majoritatea noilor cazuri de deces fiind consemnate in provincia centrala Hubei, in special in capitala provinciei, Wuhan, orasul cu 11 milioane de oameni de locuitori in care a inceput epidemia, in decembrie.

Un reprezentant al comisiei, Liang Wannian, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca autoritatile guvernamentale vor continua sa faca eforturi sa controleze raspandirea virusului in Wuhan, care a ramas practic izolat timp de trei saptamani.

Comisia si-a concentrat atentia asupra scaderii ratei mortalitatii si a reducerii ratei de infectii, a declarat Liang. Numarul deceselor din Hubei a crescut cu 139 de vineri, 107 dintre acestea in Wuhan. 1.123 de persoane din Wuhan au murit din cauza coronavirusului.

Ziarul oficial Beijing Daily a relatat ca persoanele care nu se supun ordinelor guvernamentale de a ramane in carantina la intoarcerea dupa sarbatori vor fi pedepsite. Insa nu este deocamdata clar cum va fi aplicata aceasta masura sau daca restrictiile se refera si la persoanele care nu sunt rezidente sau la strainii care sosesc in China. ''De acum inainte, toti cei care s-au intors la Beijing ar trebui sa stea la domiciliu sau sa se supuna monitorizarii de grup timp de 14 zile dupa sosire", a indicat grupul de lucru pentru prevenirea virusului in Beijing, citat de Beijing Daily. ''Cei care refuza sa accepte monitorizarea la domiciliu sau centralizata si alte masuri de prevenire si control vor fi trasi la raspundere in conformitate cu legislatia'', se precizeaza in mesaj.

Evenimente anulate din cauza coronavirusului

Numarul targurilor, evenimentelor sportive si conferintelor de afaceri din China si din strainatate afectate de raspandirea virusului a continuat sa creasca.

International Business Machines Corp a anuntat vineri ca si-a anulat participarea la conferinta pentru securitate cibernetica RSA din San Francisco, la sfarsitul lunii februarie, din cauza ingrijorarile legate de coronavirus.

Anterior, Facebook Inc a anuntat ca si-a anulat summitul mondial de marketing programat pentru luna viitoare, tot in San Francisco, din acelasi motiv.

Congresului Mondial al Telefoniei Mobile (MWC), cea mai mare reuniune anuala a industriei telecomunicatiilor care urma sa aduca peste 100.000 de vizitatori la Barcelona, a fost anulat dupa ce mai multi expozanti si-au anulat participarea ca urmare a ingrijorarilor provocate de epidemia de coronavirus.

Organizatorii Cupei Mondiale de gimnastica de saptamana viitoare de la Melbourne au anuntat sambata ca intreaga echipa chineza s-a retras din cauza restrictii de calatorie.

Seful diplomatiei chineze, Wang Yi, a declarat ca tara sa a luat masuri decisive pentru combaterea epidemiei, multe depasind reglementarile internationale de sanatate si cele ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). ''Prin eforturile noastre, epidemia este in general sub control'', a spus el, citat de Reuters.

Cazuri de coronavirus in afara Chinei

In afara Chinei continentale, au fost inregistrate aproape 450 de cazuri in aproximativ 24 de tari si teritorii si trei decese.

Egiptul a confirmat vineri primul sau caz de coronavirus. Persoana in cauza este un cetatean strain care a fost internat intr-un spital in conditii de izolare.

Trei persoane au murit in afara Chinei continentale - una in Japonia, una in Hong Kong si una in Filipine.

Virusul ucide aproximativ 2% dintre persoanele infectate, dar s-a raspandit mai rapid in comparatie cu alte virusuri respiratorii care au aparut in acest secol.

O misiune desfasurata in comun cu China si condusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care va debuta in acest weekend, va avea ca scop investigarea epidemiei de coronavirus nou si se va concentra asupra modului in care acesta se raspandeste si a severitatii bolii, a anuntat vineri directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Statele Unite vor evacua unii americani de pe o nava de croaziera, Diamond Princess, tinuta in carantina in Japonia, care a devenit cel mai mare grup de infectii cu coronavirus din afara Chinei, a relatat Wall Street Journal. Nava, detinuta de Carnival Corp, se afla in carantina de la sosirea in Yokohama, Japonia, la 3 februarie, cu 3.500 de pasageri si membri ai echipajului la bord, dintre care 218 au fost testati pozitiv cu aceasta infectie. Persoanele testate pozitiv au fost coborate de pe nava si internate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri