Qantas Airways si Air New Zealand au anuntat ca isi vor suspenda cursele directe din Australia spre China continentala de la 9 februarie, drept raspuns la restrictiile de calatorie impuse de unele tari din cauza crizei coronavirusului, scrie Agerpres.

Zborurile directe ale companiei aeriene australiene de la Sydney la Beijing si de la Sydney la Shanghai vor fi oprite pana pe 29 martie, a anuntat aceasta intr-un comunicat dat publicitatii sambata.

Zborurile din Australia spre Hong Kong nu vor fi afectate de decizie, a precizat Qantas, care a avertizat, de asemenea, ca data de 9 februarie va fi revizuita si ca ar putea fi devansata in functie de cererea din partea clientilor.

Air New Zealand a precizat ca cursa sa pe relatia Auckland - Shanghai va fi intrerupta in aceeasi perioada ca si zborurile Qantas.

Qantas a mentionat ca decizia a fost luata dupa ce Singapore si SUA au anuntat vineri masuri mai dure de intrare in tarile lor pentru persoanele care au calatorit recent in China continentala.

Citeste si:
Tătaru: Urmează două săptămâni grele,în registrul celor 12.000 de...
Nelu Tătaru: Urmează două...

"Aceste restrictii de intrare prezinta provocari semnificative pentru programarea echipajelor care opereaza aceste servicii, ducand la nevoia de a suspenda temporar aceste zboruri", a precizat linia aeriana.

Responsabilul pentru integritate operationala al Air New Zealand, capitanul David Morgan, a spus ca decizia a fost luata in urma restrictiilor de calatorie si a unui declin in contractarea biletelor in avans pentru urmatoarele doua luni.

Qantas a anuntat anterior ca cursa sa catre Beijing, care era programata de cinci ori pe saptamana, va lua sfarsit pe 23 februarie, dar acum data va fi devansata pe 9 februarie.

Qantas si Air New Zealand se alatura astfel unul numar tot mai mare de companii aeriene internationale care anuleaza sau reduc drastic numarul zborurilor spre China continentala din cauza coronavirusului.

Citeste si:
Topul celor mai bune 10 companii aeriene din lume in 2019
Skytrax a ales cele mai bune...

American Airlines a anuntat vineri anularea imediata a zborurilor spre Beijing si Shanghai pana pe 27 martie, desi va continua cursele aeriene spre Hong Kong.

Aproape 10.000 de zboruri au fost suspendate de la izbucnirea epidemiei de coronavirus din China, potrivit firmei de analiza a datelor Cirium.

Sursa foto: Free Photos | Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Germania își protejează companiile de preluările străine
Setari Cookie-uri