BMW Group continua sa-ti extinda reteaua de productie din Europa, cu o noua facilitate ce va fi construita in Ungaria, in apropierea orasului Debrecen, la doar 70 de km de granita cu Romania. In trecut, Mercedes-Benz a luat in calcul Romania pentru o noua fabrica, insa din cauza lipsei infrastructurii a ales tot Ungaria.

BMW va investi aproape un miliard de euro in noua uzina. Locatia de productie va oferi o capacitate de pana la 150.000 de unitati pe an si va crea peste 1.000 de locuri de munca.

"Decizia BMW Group de a construi aceasta uzina noua reafirma perspectiva noastra pentru o crestere globala. Dupa investitiile semnificative din China, Mexic si SUA, acum ne consolidam activitatile din Europa pentru a mentine un echilibru al productiei la nivel mondial intre Asia, America si continentul nostru. Europa este cea mai mare locatie de productie a BMW Group. Numai in 2018 investim peste un miliard de euro in uzinele noastre din Germania pentru a le actualiza si a le pregati pentru mobilitatea electrica", a declarat Harald Kruger, presedinte al Consiliului de Administratie al BMW AG.

Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG si responsabil pentru productie, a adaugat: "In viitor, fiecare uzina BMW Group din Europa va fi echipata pentru a produce automobile electrificate, dar si conventionale. Noua noastra uzina din Ungaria va fi capabila sa produca atat modele BMW cu motoare termice, cat si electrificate - totul pe o singura linie de productie. Va aduce o capacitate mai mare pentru reteaua noastra mondiala de productie. Cand va incepe productie, uzina va stabili noi standarde in ceea ce priveste flexibilitatea, digitalizarea si productivitatea".

Europa este cea mai importanta piata pentru BMW Group. In 2017 a reprezentat aproape 45% din totalul automobilelor livrate, cu 1,1 milioane de unitati vandute. Pana la finalul lunii iunie, BMW Group a crescut in multe piete de pe continent, livrarile de automobile totalizand peste 560.000 de unitati - o crestere de 1,2% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

BMW a ales Ungaria pentru infrastructura buna

Debrecen este locul ideal pentru BMW Group de a-si extinde reteaua de productie. A fost ales in primul rand pentru infrastructura foarte buna, legaturile logistice adecvate si apropierea de reteua de furnizori consacrati. Personalul calificat din zona a fost un alt avantaj important. Pe langa echipa de la uzina, numeroase locuri de munca vor fi create la furnizori de piese si servicii, atat in cadrul noii facilitati de productie, cat si in regiune.

BMW Group detine un birou local in Ungaria din 2004 si se bucura de relatii pozitive, de lunga durata, cu furnizorii din tara. Anul trecut, materiale si servicii in valoare totala de 1,4 miliarde de euro au fost achizitionate din Ungaria.

Uzina din Debrecen va impune noi standarde in ceea ce priveste digitalizarea, dezvoltarea durabila si flexibilitatea. In plus, va fi un lider tehnologic, cu solutii inovatoare pentru automatizare, sisteme de asistenta de ultima ora si aplicatii de logistica flexibile. In conformitate cu principiul BMW Group privind sistemul de productie foarte flexibil, noua facilitate va produce atat automobile cu propulsie conventionala, cat si electrificata, totul pe o singura linie de productie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri