Romania pregateste masuri pentru a interveni, daca va fi necesar, in cazul aparitiei in tara noastra a noului virus gripal din China, care a provocat 9 decese. Un grup de specialisti in sanatate publica, boli infectioase si microbiologie se intalneste sub coordonarea secretarului de stat Nelu Tataru pentru a propune ministrului Sanatatii masurile ce se impun, in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, scrie Hotnews.ro.

Pana in acest moment, Institutul National de Sanatate Publica a luat urmatoarele masuri in ceea ce priveste noul tip de coronavirus: a trimis directiilor de sanatate publica definitia de caz pentru a putea fi informate unitatile sanitare de la nivel national si, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, au fost emise atentionari de calatorie.

Romania va avea teste pentru depistarea virusului ucigas din China. Unde se vor gasi

In plus, in Romania ar urma sa fie disponibile, in curand, teste care sa depisteze rapid eventuala prezenta a virusului gripal care a dus la decesul a 6 oameni in China, a anuntat marti medicul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie. Testele urmeaza sa fie disponibile, cel mai probabil, la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti.

"In momentul de fata au devenit disponibile teste pentru identificarea infectiei cu acest virus, dar ganditi-va ca discutam despre un organism care abia a fost izolat. Mai dureaza pana cand vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi. Deci exista un acces limitat la teste, in momentul de fata. Dar cred ca in curand vom avea si in tara noastra si poate chiar la Institutul 'Matei Bals', teste care sa poata sa depisteze acest tip de virus", a declarat marti, pentru Mediafax, medicul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Ministerul Sanatatii: A inceput sezonul gripal

Ministerul Sanatatii reaminteste, de asemenea, ca saptamana trecuta s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelasi subtip), iar specialistii se asteapta in perioada urmatoare la o circulatie mai intensa a virusurilor gripale.

Pana la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit in cadrul campaniei Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii atrage, de asemenea, atentia ca, odata cu inceperea cursurilor in unitatile de invatamant, numarul cazurilor de imbolnavire ar putea creste. O importanta majora o reprezinta triajul efectuat de catre cadrele didactice in clasa, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului aparitiei de focare in colectivitati.

Sursa foto: PublicDomainPictures from Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri